Spanje biedt zich aan als expert voor Smart Cities in India

door admin
Spanje biedt zich aan als expert voor Smart Cities in India

Ook landen als China, Singapore, Japan, Frankrijk, Duitsland en Canada toonden hiertoe hun interesse, maar Spanje heeft al een voorlopig akkoord kunnen sluiten met de Indiase overheid. Vorig jaar november werden hiertoe de eerste contacten gelegd tijdens de Smart City Expo World Congress in Barcelona. Een vervolgafspraak tussen José Manuel García Margallo, de Spaanse minister van Ontwikkeling, zijn staatssecretaris Handel Jamie García Legaz en de Indiase minister van Ontwikkeling vond plaats in februari. 

Spanje ziet zichzelf als geschikte kandidaat vanwege de uitgebreide expertise die het land heeft op het gebied van duurzame energie, de aanleg van grootschalige infrastructuur zoals een landelijk netwerk voor hogesnelheidstreinen, metro’s, watermanagement en de aanleg van havens. 

1 biljoen dollar

Premier Modi van India wil uiteindelijk 100 smart cities ontwikkelen om de ruim 800 miljoen mensen in de stedelijke gebieden tegemoet te komen. De eerste fase betreft 20 tot 25 steden die omstreeks 2022 uitgerold moeten zijn. Voor het hele plan in zijn geheel is naar schatting van KPMG 1 biljoen dollar nodig.

Smart City

Met smart cities wordt gedoeld op het combineren van technologie en innovatie om het energieverbruik te reduceren en daarmee, maar ook met andere initiatieven en middelen, de druk op het milieu te verkleinen. 

Dit vind je misschien ook leuk