Europeanen vieren ieder op eigen manier vakantie in Spanje

door admin
Europeanen vieren ieder op eigen manier vakantie in Spanje

Toeristen uit zeven Europese landen werden ondervraagd over hun voorkeuren op het gebied van vakantievieren. Hieruit bleek dat -binnen Europa- Spanje het meest geliefde vakantieland is en men daarbij de vakantie het liefst doorbrengt aan de Spaanse kust. Wel zijn er opvallende verschillen te zien in de gewenste accommodatie.

 

Spanje meest favoriet

 

Als Europees vakantieland is -onder de Europese toeristen- Spanje het meest favoriet. Een kwart van de Engelse vakantiegangers gaat naar Spanje, 28% van de Franse, 17% van de Duitse, 16% van de Zweedse, 18% van de Italiaanse en 15% van de Nederlandse reizigers geeft Spanje als meest gewilde reisbestemming op. Vooral veel Spanjaarden en Fransen gaan graag op vakantie in eigen land.  

Aantrekkelijk

 

Spanje is om meerdere redenen een aantrekkelijk vakantieland. Zo is het aangename klimaat voor velen een reden om naar Spanje te gaan en wordt ook de Spaanse levensstijl als prettig ervaren. Daarnaast staat de dollar momenteel minder gunstig voor Europeanen en is het politieke klimaat in veel verre reisbestemmingen zo onrustig dat veel Europeanen liever wat dichter bij huis blijven.

 

Spanjaard wil hotel

 

De meeste Spanjaarden die in eigen land op vakantie gaan, brengen die het liefst door in een hotel. Slechts 16% van de ondervraagden gaf aan erover te denken een appartement te huren. 

 

Gepensioneerde Duitser 

 

De 10,4 miljoen Duitsers die vorig jaar Spanje bezochten ging het grootste gedeelte naar de Balearen, de Canarische Eilanden en Andalusië. Veel van de Duitse toeristen keert vaker terug naar dezelfde vakantiebestemming en een groot deel van hen is ouder dan 65 jaar.

 

Engelsman wil zon

 

Zo’n tien procent van de toeristen die Spanje in de zomer bezoekt, komt uit Engeland. Vanwege het goede klimaat reizen zij het liefst naar de Balearen, de Canarische Eilanden en Andalusië, maar wisselen daarbij wel graag de bestemming af.

 

Fransman wil appartement

 

Bijna een kwart van de 10,6 miljoen Franse toeristen in Spanje geeft de voorkeur aan een appartement. Bijna de helft van de Franse vakantiegangers blijft liever in eigen land.

 

Nederlandse avonturier

 

Van de ondervraagde Nederlanders zegt 98% de vakantie in het buitenland door te brengen. De meesten willen daarbij niet twee keer naar eenzelfde bestemming.

 

Zweed rust uit

 

Van alle ondervraagden bleken de Zweden het vaakst met vakantie te gaan, meer dan de helft van hen gaat minimaal drie keer per jaar. Als een bestemming beviel, gaan ze er graag keer op keer naar terug.

 

Italiaan wil iets nieuws

 

Hoewel veel Italianen de vakantie in eigen land doorbrengen, willen zij die er wel op uit gaan nieuwe ervaringen opdoen en daarom de vakantiebestemmingen afwisselen.

Dit vind je misschien ook leuk