Stier spiest stierenvechter in arena in Madrid (Video)

door admin
Stier spiest stierenvechter in arena in Madrid (Video)

Saul Jiménez Fortes werd door de lucht geslingerd, maar had geluk dat zijn snuivende belager snel werd afgeleid door zijn collega-toreros in de grote arena Las Ventas in de Spaanse hoofdstad. De stierenvechter werd rap afgevoerd en bleek geluk te hebben. De scherpe hoorn had hem wel in zijn maagstreek (15cm) en hals (10 cm) gespiest, maar geen slagaders of andere vitale delen geraakt. Het was wel op een haar na, want volgens artsen in het ziekenhuis waren die aders in zijn hals wel gekneusd.

‘Kan niet waar zijn’

In de op deze pagina geplaatste video hoor je de geschrokken reacties van de commentatoren. ‘Eso no puede ser, no puede ser’ (dit kan niet waar zijn het is niet waar). Men refereerde waarschijnlijk aan het feit dat Fortes een jaar geleden tijdens dezelfde feesten – die elk jaar tevens de opening van het seizoen van stierenvechten inluiden – ook al op de horens was genomen.

‘Een wonder’

‘Alles gaat goed, hij heeft geen koorts of tekenen van een interne bloeding’, zo sprak een arts geruststellend volgens de New York Daily News, terwijl de Spaanse El País schrijft dat de vooruitzichten voor Fortes ‘zeer ernstig’ zijn. Volgens El Mundo is het ‘een wonder’ dat Fortes nog leeft. 

Dit vind je misschien ook leuk