Invloed Franse stakingen en aanslagen Brussel op Spaans vliegverkeer

door admin
Invloed Franse stakingen en aanslagen Brussel op Spaans vliegverkeer

De Franse luchtverkeersleiders dreigen vanaf woensdagavond hun werk voor 36 uur neer te leggen. Miljoenen reizende Europeanen zullen hierdoor geraakt worden. De eerdere staking van twee dagen had duizend geschrapte vluchten tot gevolg. Vele andere vluchten liepen vertraging op.

De luchtverkeersleiders protesteren onder meer over arbeidsvoorwaarden, pensioenregelingen en tegen plannen om de verkeersstromen in het Europese luchtruim centraler te gaan regelen.

Stakingsrecht

De luchtvaartorganisatie Airlines For Europe (A4E), een samenwerkingsverband van onder meer Air France-KLM, Lufthansa, IAG, Ryanair en EasyJet roept de Europese Commissie op onmiddellijk te handelen om hun klanten te verdedigen. Men erkent het stakingsrecht, maar ook de rechten van de passagiers op een ongehinderde vlucht.

Bestemming Brussel

Ondertussen zijn er ook talloze reizigers die onzeker zijn over hun vluchten van, naar of via de luchthaven Zaventem in Brussel. Deze werd vorige week dinsdag getroffen door twee bomaanslagen waarbij 32 slachtoffers vielen en ruim 300 mensen gewond raakten. Het vliegveld raakte ernstig beschadigd en werd gesloten voor passagiersvluchten en die volledige sluiting zal zeker de hele woensdag nog voortduren.

Vluchten omgeleid

Wel werd bekend dat 800 medewerkers van het vliegveld dinsdag al werden ingezet om de tijdelijke opstelling en de infrastructuur voor het incheckproces te testen. Bovendien werd bekeken of het personeel er klaar voor is om weer aan het werk te gaan. Het gaat wel nog maanden duren voor het vliegveld weer op normale capaciteit kan functioneren. Tot dan worden passagiersvluchten omgeleid via andere luchthavens in de buurt.

Check bij luchtvaartmaatschappij

Reizigers die vanuit Spanje Brussel als bestemming hebben deze dagen kunnen volgens de Spaanse luchthavenautoriteit AENA het beste direct contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Voor actueel luchtvaartnieuws check de website van Luchtvaartnieuws.nl. Een Spaanse website met luchtvaartnieuws is FlyNew.es.

Dit vind je misschien ook leuk