Wat vertellen Spaanse politici aan kinderen over hun partijprogramma?

door admin
Wat vertellen Spaanse politici aan kinderen over hun partijprogramma?

Telecinco introduceert nieuw televisieprogramma 26J. Quiero gobernar waarin kinderen verschillende lijsttrekkers zullen interviewen. Het is voor het eerst in de Spaanse televisiegeschiedenis dat de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen worden geïnterviewd door kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. 

Mariano Rajoy (Partido Popular), Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podemos), Albert Rivera (Ciudadanos) zullen hun opwachting maken in het nieuwe televisieprogramma 26J Quiero gobernar (26 Juni. Ik wil regeren). Hierin beantwoorden ze vragen van kinderen tijdens de campagne voor de nieuwe verkiezingen die gepland staan voor 26 juni 2016. Terwijl dat normaal bij volwassen journalisten vrijwel altijd het geval is, zullen de vragen nu niet van tevoren worden afgesproken. 

Kinderen geven hun kijk weer

Elke uitzending ontvangt presentatrice Ana Rosa Quintana één lijsttrekker in haar programma. Nadat ze met hem enkele onderwerpen uit de actualiteit heeft doorgenomen, begeleidt ze hemn naar het podium waar de jonge interviewers staan te wachten. Naast dat zij vragen mogen stellen aan de lijsttrekker, mogen ze ook hun kijk op het land en de politieke situatie in het land uiteen zetten. Telecinco heeft op dit moment nog geen details bekendgemaakt over de precieze programmering.

Dit vind je misschien ook leuk