Milieuvriendelijke Tesla nu ook in Spanje te koop

door admin
Milieuvriendelijke Tesla nu ook in Spanje te koop

Elon Musk begon ruim tien jaar geleden met zijn bedrijf die een nieuwe manier van autorijden introduceerde.Begin december werd de website van Tesla in Spanje geopend. Er zijn twee modellen te koop die in het hele land kunnen worden geleverd. De auto’s zijn te testen vanaf specifieke locaties in Madrid en Barcelona. Er zijn nog geen Tesla-dealers in Spanje. Het hoofdkantoor zetelt in Barcelona.

Supercargadores

Op een volle batterij in een Tesla kun je 150 kilometer lang rijden. Om de batterij op te laden zijn er wel oplaadpunten nodig. Daarom is het bedrijf nu een netwerk daarvoor aan het opzetten. De oplaadpunten die er al zijn ‘súpercargadores’. Hier kun je vijftig procent van de accu binnen twintig minuten gratis opladen. Het gaat op dit moment om zeven van die punten, allemaal te vinden langs de Middellandse Zee. Op dit moment worden oplaadpunten geplaatst tussen Madrid en Barcelona.

Niet snel

Tesla heeft een samenwerking met 50 hotels waar je de accu’s kunt opladen. Op sommige punten kan dat zelfs gratis. Dat bepaalt de eigenaar van die locatie. Deze súpercargadores zijn alléén bedoeld voor langere afstanden, 95 procent van het opladen gebeurt thuis of op kantoor. Dit gaat niet zo snel. Het is te vergelijken met het opladen van je mobiele telefoon. ’s avonds in de lader en ’s ochtends een volle batterij.

Autopilot

Een van de meest verwachte en controversiële aspecten van Tesla in Spanje is de autopilot. Deze functie is goedgekeurd en gevalideerd in Spanje, maar de bestuurder moet altijd controle over het voertuig blijven houden. Het is een functie die de bestuurder ondersteunt,  maar absoluut niet zijn plaats overneemt. Er zijn al vier ongelukken gebeurd met auto’s van Tesla doordat de bestuurder alles aan de autopilot overliet.

De autopilot is volgens Tesla wel de toekomst, maar zo ver is men nog niet. De software is nog niet honderd procent veilig. Als je op de snelweg rijdt, kan de auto versnellen of remmen, van baan veranderen (als je de richtingaanwijzer aanzet) en een bepaalde afstand houden ten opzichte van andere weggebruikers. Dit gebeurt met behulp van vele sensoren en camera’s die alles onder controle houden. Maar nog steeds kan een bestuurder niet rustig een boek lezen of in zijn mobieltje turen onder het rijden.

Dit vind je misschien ook leuk