Vliegt er straks een drone over jouw huis?

door admin
Vliegt er straks een drone over jouw huis?

De drones zullen in totaal over 1.272 Spaanse gemeentenvliegen. Zo hopen autoriteiten zaken te ontdekken waarvoor de eigenaren geen vergunning hebben aangevraagd. Zodoende lopen gemeenten geld mis in de vorm van belastingen. Welke gemeenten onderzocht worden, werd onlangs gepubliceerd in het Staatsbulletin. Zie onderaan dit artikel of uw gemeente in Spanje hier ook bij zit. De drones blijven tot 30 november 2017 vliegen.

Wat als er iets wordt ontdekt?

Als er iets illegaals wordt ontdekt, ontvangt de woningeigenaar een brief. Daarvoor moet zowiezo een bedrag van 60 euro worden betaald. Dan is het de bedoeling dat als de illegaliteit door de eigenaar niet weerlegd kan worden, deze wordt geregulariseerd. Vervolgens zal op basis van de illegaliteit de betreffende belasting (vaak de onroerende zaak belasting of IBI of de Plusvalia) worden verhoogd met terugwerkende kracht.

Controleren of info bij kadaster nog juist is

Volgens de website van het kadaster is het doel van deze grootschalige opsporingsactie om onroerende goederen in stedelijke en landelijke gebieden die verbouwd zijn in kaart te brengen. Zo kan men zien of er iets aan de constructie en/of afmetingen is gewijzigd ten opzichte van de informatie die beschikbaar is bij de verschillende kadasters. Vaak gaat het om bijbouwen, dichtgemaakte terrassen, parkeerplaatsen of nieuwe zwembaden waarvoor geen vergunning werd aangevraagd.

Alicante bij meest onderzochte provincies

Met behulp van de drones doet men in principe hetzelfde als eerder met traditionelere opsporingsmethodes werd bereikt. De provincies met de meeste gemeenten die worden onderzocht zijn Alicante, Castellón en Valencia. Ook Castilla y León, Salamanca en Valladolid staan in de top wat aantal onderzochte gemeenten betreft. Van de 50 provincies in Spanje worden er 46 onderzocht. Alleen in Baskenland, Navarra, Ceuta en Melilla wordt niet onderzocht.

Staat uw gemeente op de lijst?

In Albacete gaat het om 2 gemeenten die worden onderzocht. Klik op deze link om te zien welke 43 gemeenten in Alicante aan de beurt zijn. Klik hier voor welke 12 gemeenten in Almería. In Ávila worden 67 gemeenten onderzocht, in Badajoz 1 gemeente, klik hier voor de 15 gemeenten op de Balearen, hier voor de 12 in Barcelona. Burgos 3 gemeenten. Cáceres 38 gemeenten. Klik hier voor de 9 gemeenten in Cádiz. Cantabria 22 gemeenten. Klik hier voor de 50 gemeenten in Castellón. Ciudad Real 23 gemeenten. Córdoba 15 gemeenten. La Coruña 25 gemeenten. Cuenca 22 gemeenten. Klik hier voor de 28 gemeenten in Girona. Granada 11 gemeenten. Guadalajara 60 gemeenten. Huelva 11 gemeenten. Huesca 29 gemeenten. Jaén 19 gemeenten. Las Palmas 1 gemeente. León 29 gemeenten. Lleida 61 gemeenten. Lugo 11 gemeenten. Madrid 37 gemeenten. In Málaga worden alleen Benahavís en Campillos dit jaar gecontroleerd. Murcia 8 gemeenten. Ourense 24 gemeenten. Oviedo 24 gemeenten. Palencia 7 gemeenten. Pontevedra 19 gemeenten. La Rioja 50 gemeenten. Salamanca 70 gemeenten. Santa Cruz de Tenerife 4 gemeenten. Segovia 24 gemeenten. Sevilla 11 gemeenten. Soria 27 gemeenten. Tarragona 47 gemeenten. Teruel 63 gemeenten. Toledo 33 gemeenten. Klik hier voor de 52 gemeenten in Valencia. Valladolid 49 gemeenten. Zamora 50 gemeenten. Zaragoza 52 gemeenten.

Dit vind je misschien ook leuk