Netwerk van mensensmokkelaars in Spanje opgerold

door admin
Netwerk van mensensmokkelaars in Spanje opgerold

De bende zou niet alleen illegale immigranten vanuit Marokko naar het Spaanse vasteland hebben vervoerd, maar ook drugs. In een half jaar tijd zouden zeker driehonderd migranten via de smokkelaars Spanje zijn binnengekomen. Hieronder bevonden zich zestien minderjarigen.

De migranten betaalden per persoon 1.200 euro om met 30 tot 45 andere migranten in een bootje naar de kust van de Andalusische provincie Cádiz te varen. Ze kwamen aan land in de buurt van Barbate. Eenmaal in Spanje werd hun bagage, inclusief waardevolle spullen en telefoons ingenomen. Vervolgens werden ze door de mensensmokkelaars tegen hun wil vastgehouden op verschillende plekken verspreid over de regio Andalusië en voornamelijk in Huelva.

Om vrijgelaten te worden chanteerden de mensensmokkelaars familie van de migranten om nog eens 300 tot 700 euro extra te betalen.  tot 700 euro extra te betalen via afpersing van familieleden in Marokko.

Samen met de migranten werd ook drugs vervoerd. De Guardia Civil heeft in deze operatie ‘Yarabi’, die al in oktober 2016 van start is gegaan, in totaal 132 kilo hasj in beslaggenomen, 16.435 euro aan cash, 17 mobiele telefoons en 2 auto’s. 

Dit vind je misschien ook leuk