Britse mariniers vielen vijftien jaar geleden per abuis Spanje binnen

door admin
Britse mariniers vielen vijftien jaar geleden per abuis Spanje binnen

Tijdens slecht weer raakte een groep mariniers zoek bij een landingsoefening, zo vertelde West.  West werd vervolgens gebeld door de commandant van de groep die zei bang te zijn dat de Spanjaarden de ‘inval’ hadden gemerkt.

De Britse militairen werden er door een paar vissers op gewezen dat ze op een strand in het Spaanse La Linea de la Concepcion waren geland. Deze gemeente grenst aan Gibraltar. Daarop keerden de militairen terug naar hun vaartuigen om zich snel uit de voeten te maken.

De toenmalige burgemeester van LA Línea, Juan Carlos Juárez, zou destijds tegen Spaanse media gegrapt hebben: ‘Ze landden op onze kust om een vermoede vijand met commandotactieken te overrompelen, maar we hebben ze op het strand weten te houden’, zo schrijft de Britse krant The Independent.

Vorige week werd bekend dat een Spaans marineschip illegaal de territoriale wateren van Gibraltar had bevaren. Dit was daags nadat in Groot-Brittannië was gesuggereerd dat premier Theresa May in staat zou zijn oorlog te voeren om Gibraltar te behouden. De Spaanse autoriteiten hebben direct het bevel gegeven aan het schip om te vertrekken.

Het lijkt er nu op dat Spanje de Britse uittreding uit de Europese Unie gebruikt om Gibraltar terug te winnen. Dit Britse gebiedsdeel helemaal in het zuiden van Spanje werd driehonderd jaar geleden bij de Vrede van Utrecht toegewezen aan Groot-Brittannië nadat het veroverd was door de Brits/Nederlandse vloot.

Dit vind je misschien ook leuk