Spanjaard in Thailand tot doodstraf veroordeeld voor moord

door admin
Spanjaard in Thailand tot doodstraf veroordeeld voor moord

Uit elkaar gezaagde delen van het lichaam van Bernat werden dagen later gevonden in de rivier Chao Praya in Bankok. Sporen wezen direct naar de 38-jarige S. die zich op dat moment al in Cambodja bevond. Het duurde niet lang of S. kon worden opgepakt en overgebracht naar een gevangenis in Bankok. 

Geld was het voornaamste motief voor de moord op Bernat, die S kende uit het nachtleven van Bankok. Bernat was een zakenman uit Lérida die al jaren woonachtig was in Iran, maar regelmatig voor vakantie in Thailand te vinden was. 

S. nam op de bewuste avond Bernat mee naar zijn woning, waar hij hem chanteerde en vasthield tot hij hem uiteindelijk vermoordde. Vlak na de moord zou hij zijn gezien op een scooter met een groot pakket dat hij in de rivier zou hebben gegooid. 

Tijdens het onderzoek bleef S. ontkennen schuldig te zijn door te beweren dat hij slachtoffer was van oplichting waar zijn ex-vriendin aan mee deed. Hij bleef kalm toen het doodsvonnis werd uitgesproken. Naast die straf moet hij ook 18,991 euro aan schadevergoeding betalen aan de familie van Bernat. 

In Thailand geldt nog steeds de doodstraf, echter de laatste executies werden in 2009 uitgevoerd. De advocaat van S. heeft al laten weten dat hij in beroep gaat en een poging wil doen overgeplaatst te worden naar Spanje. 

In Spanje was de Catalaanse politie S. ook al op het spoor. Daar zou hij aan het hoofd hebben gestaan van een bende die oude mensen oplichtte met valse koopcontracten. 

Dit vind je misschien ook leuk