Deze meivakantie is Spanje de favoriete reisbestemming

door admin
Deze meivakantie is Spanje de favoriete reisbestemming

Ten opzichte van 2016 zijn de boekingen dit jaar met maar liefst 70 procent gestegen. Spanje is zo de favoriete reisbestemming voor Nederlanders in hun meivakantie. Deze conclusie wordt gebaseerd op de cijfers van 1 januari tot en met 31 maart (het eerste kwartaal) van 2016 en 2017. Enkel de boekingen die vallen in de meivakantieperiode werden hierin bekeken.

Andere Europese landen ook in trek

De grote stijging van boekingen naar Spanje van 70 procent is erg opvallend daar Spanje ook vorig jaar al favoriet was. Naast Spanje zijn ook andere Europese landen erg in trek dit jaar. De boekingen naar Italië voor deze periode zijn met 30 procent gestegen. Portugal en het Verenigd Koninkrijk tonen een stijging van ongeveer 20 procent.

Onrust Turkije

Een duidelijke afname is waar te nemen in boekingen naar de Verenigde Staten. Dit jaar zijn er 2,5 procent minder vakanties geboekt naar de VS dan voor de meivakantie vorig jaar. Duidelijk is wel dat net als de afgelopen twee jaar de toename van verkoop van vliegtickets richting Spanje en andere Europese landen te maken heeft met onrust in Turkije en Egypte. Bovendien daalde het aantal boekingen naar Tunesië eveneens na de aanslagen op een hotel in de zomer van 2015. Dit is echter geen conclusie die getrokken kan worden op basis vaqn de verkoopcijfers.

Dit vind je misschien ook leuk