Vermiste vrouw dood teruggevonden in koffer

door admin
Vermiste vrouw dood teruggevonden in koffer

Het 39-jarige slachtoffer (M.R.L.B.) woonde al tien jaar samen met haar moordenaar in de gemeente Sevilla en had niet eerder aangifte gedaan van mishandeling. De zus van het slachtoffer had haar op 23 april als vermist opgegeven toen ze niet verscheen op de viering van de Eerste Communie van haar dochtertje.

Tegenstrijdige verklaringen

Het gerechtelijke politieteam en het commando van de Guardia Civil van Sevilla onderzochten de verdwijning van de vrouw in de omgeving van haar man. Ook benaderden ze de personen waarmee het slachtoffer in contact was geweest voor haar verdwijning om opheldering te krijgen over de vermissing van de vrouw. De mogelijke dader had verklaard dat kleding en andere bezittingen van de vrouw uit de woning waren verdwenen toen hij op 16 april thuiskwam. Hij zou geconcludeerd hebben dat ze vrijwillig de benen had genomen, iets wat zij volgens hem al eens eerder had gedaan.

Zelfmoordpoging

Omdat de man steeds meer tegenstrijdige verklaringen ging afleggen, werd hij de belangrijkste verdachte in deze verdwijningszaak. Afgelopen donderdag deed de Guardia Civil huiszoeking bij de man thuis. Volgens de plaatselijke burgemeester Carlos López heeft de man gisteren zijn daad bekend. Hij was in een ziekenhuis in Sevilla opgenomen nadat hij geprobeerd had ook zichzelf om het leven te brengen. Hier heeft hij in een zwak ogenblik zijn daad opgebiecht. De burgemeester gaf aan dat het slachtoffer in zijn gemeente nooit aangifte van mishandeling had gedaan.

Koffer met lichaam teruggevonden

Agenten inspecteerden met behulp van speurhonden het afgelegen gebied dat bekend staat als Calera El Mochilón in de gemeente Alcolea del Río. Hier troffen zij vrijdag de koffer aan waarin zich het lichaam van de vrouw bevond. De aangehouden verdachte is door de Guardia Civil in bewaring gesteld.

Huiselijk geweld is een groot probleem in Spanje. In de afgelopen jaren werd er bijna iedere week een vrouw door haar (ex)partner om het leven gebracht.

Dit vind je misschien ook leuk