Man aangehouden wegens verdenking van moord op zoon

door admin
Man aangehouden wegens verdenking van moord op zoon

De moeder van de jongen gaf haar zoon zondag als vermist op toen haar ex-man hem niet op het afgesproken tijdstip bij haar terugbracht. Maandag is het lichaam van het kind op aanwijzingen van de vermoedelijke dader, zijn eigen vader, dood teruggevonden in een natuurgebied van Oza-Cesarus (A Coruña).

Klap op het hoofd

De minderjarige jongen bleek met een harde klap op het hoofd om het leven te zijn gebracht. De politie zoekt nog naar het voorwerp waarmee de klap gegeven is. De zaak wordt niet door de Guardia Civil, maar door de Nationale Politie onderzocht omdat de moeder van de jongen in de stad aangifte deed.

Na de aangifte van de vermissing werd de vader snel gevonden en direct ondervraagd. De man van 43 jaar heeft uiteindelijk nog diezelfde avond de agenten de plaats aangewezen in een bebost gebied, nabij de gemeente A Coruña, waar de jongen tussen de bladeren van het bos is teruggevonden. De grootouders van de jongen van vaderskant woonden vroeger op slechts twee kilometer afstand van deze plaats. In het gebied is de politie nog op zoek naar de stok of de paal waarmee de jongen, vermoedelijk op de plaats waar hij gevonden is, om het leven is gebracht. Na de vondst van het lichaam zijn er hulpdiensten gemobiliseerd om de familieleden van het kind psychologische hulp te bieden.

Eerdere bedreigingen

Van Marcos M. M., de vermoedelijke dader en vader van het kind, was geen psychiatrisch verleden bekend. Wel had hij sinds 2013 een straatverbod bij de moeder van zijn zoon. Verder waren er geen maatregelen getroffen voor het handelen van M.M. In 2008 deed de ex-vrouw voor het eerst aangifte van bedreigingen. De man werd destijds voor dit delict veroordeeld. Volgens informatie van het hooggerechtshof deed de vrouw in 2013 opnieuw aangifte voor bedreigingen die de man via sociale media uitte. Dit werd echter geseponeerd omdat niet kon worden bewezen wie er achter deze bedreigingen zat.

Geschokt gereageerd

De jongen ging naar het Colegio San Francisco Javier in A Coruña, waar de moeder als conciërge werkzaam is. Moeder en zoon zijn bekend en geliefd in de omgeving, waar geschokt op de gebeurtenis is gereageerd. De gemeenten Oza-Cesuras en A Coruña hebben twee dagen van officiële rouw afgekondigd wegens de gewelddadige moord op de minderjarige jongen.

Dit vind je misschien ook leuk