Geen taxi’s op luchthavens Barcelona en Madrid

door admin
Geen taxi's op luchthavens Barcelona en Madrid

Vanochtend was er op de luchthavens Barajas in Madrid en El Prat in Barcelona geen taxi te bekennen. Taxichauffeurs staken uit protest tegen de oneerlijke concurrentie van nieuwe aanbieders zoals Uber en Cabify. 

De staking in Madrid duurt 12 uur vanaf 6 uur dinsdagochtend en in Barcelona is een 24-uurs staking gepland. In Madrid is om 12 uur een protestmars georganiseerd door de vakbonden vanaf het treinstation Atocha via de Paseo del Prado tot aan het plein Neptuno. Ook zullen er enkele ontmoetingen plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van de taxi-chauffeurs en woordvoerders van het Ministerie van Publieke Werken en de politieke partijen PSOE en Podemos.

Op het vliegveld van Barcelona zijn wel twee taxi’s actief voor mensen met speciale behoeften en mindervaliden, zodat die niet zonder vervoer komen te zitten. In de hele stad zouden er nog 100 auto’s voor dit doel rondrijden. 

Chauffeurs in Madrid beweren dat Uber vier keer zoveel auto’s heeft rondrijden in de stad dan de wet toestaat. Uber is een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs. Cabify biedt luxere auto’s, limousines en busjes aan met chauffeur, eveneens via internet. Beide diensten vinden niet dat ze concurreren met traditionele taxidiensten omdat hun auto’s geen normale taxidienst bieden. 

Reizigers naar Madrid en Barcelona wordt aangeraden gebruik te maken van het openbare vervoer zoals de korte afstandstreinen van Cercanías, bussen en de metro’s. 

Dit vind je misschien ook leuk