Waar in Spanje drink je het goedkoopste en duurste biertje?

door admin
Waar in Spanje drink je het goedkoopste en duurste biertje?

Nu in grote delen van Spanje de hitte niet te harden is, verlangt menigeen wel naar een fris biertje op zijn tijd. Het portaal Cuponation onderzocht de prijzen van een populaire ‘caña’, dat is een glaasje bier. Bij het onderzoek werden 103 bars betrokken die allemaal gevestigd zijn rond het belangrijkste plein in een van de vijftig provinciehoofdsteden. Het spreekt voor zich dat er dus op andere plekken (nog) goedkopere biertjes zijn te drinken. 

Het zal niet echt verrassen, maar een biertje bestellen in het centrum van Madrid is het duurst met een gemiddelde prijs van 2,93 euro. Daarna volgen Ceuta en Barcelona met 2,75 euro en Salamanca met 2,45 euro. Het goedkoopste biertje drink je in Cádiz met 1,25 euro. Daarna volgen Aragón (1,59), Murcia (1,60) en Castilla-La Manca (1,75). Een biertje drinken in Alicante kost 1,50 en in Valencia 2,45 euro. In Málaga betaal je 2,13 euro. Gemiddeld betaal je in de Spaanse provinciehoofdsteden 1,87 euro. Klik hier om de prijzen in alle provincies te zien. 

Per regio

De duurste regio’s om een biertje te drinken zijn Madrid, Baskenland en de Balearen. In Extremadura ben je het goedkoopste uit. Bier drinken in kustprovincies waar veel toeristen komen is gemiddeld ook duurder dan in provincies in het binnenland. In de zuidelijke kustprovincies betaal je gemiddeld 1,94 euro voor een biertje, voor de oostelijke kustprovincies geldt een prijs van 1,79 euro en in de provincies op de Spaanse hoogvlakte betaal je gemiddeld 1,77 euro. Op de eilanden geldt volgens Cuponation een gemiddelde prijs van 1,97 euro.

Tapas inclusief

In 58,5 procent van de 103 onderzochte bars krijg je bij een biertje ook een tapa geserveerd. Deze variëren van een schoteltje chips, wat nootjes of olijven tot een grotere portie met ‘pinchos’, ‘pintxos’ of andere tapas. 

Nogmaals: hier gaat het om de gemiddelde prijzen in de provinciehoofdsteden. De kans is groot dat als je je ergens in een buitenwijk bevindt je nog kunt genieten van een koud biertje voor slechts 1 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk