Treinongeluk in centrum Barcelona: meer dan 40 gewonden

door admin
Treinongeluk in centrum Barcelona: meer dan 40 gewonden

Van de tot nu toe 40 gewonden is er minstens één ernstig aan toe. 18 van hen zijn direct naar een ziekenhuis overgebracht. Nog eens 30 mensen, met lichtere verwondingen, worden op het station door medisch personeel onderzocht. Het gaat om een forensentrein van Rodalies van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. Door de klap tegen een stootblok op het perron ontspoorde de trein.

Het ongeluk gebeurde vanochtend om kwart over zeven tijdens de ochtendspits. De trein was afkomstig uit Sant Vicenç de Calders, Tarragona. Lidia, een passagier die in het voorste treinstel zat en op het moment van de klap aan het slapen was, zegt: “het leek wel een aardbeving, we hebben echt nog geluk gehad”. Op spoor 11 wacht Rosa op hulp. Ze heeft haar been verwond toen ze door de klap ten val kwam. “Maar het is niet ernstig”, zegt ze. Rosa zat in een van de achterste treinstellen. Ze woont in Viladecans en kwam vandaag naar Barcelona om haar vader in het ziekenhuis op te zoeken. Naast Rosa zit Silvia uit Calafell. Zij zat in het voorste treinstel en was op weg naar haar werk. Ze viel door de klap op de grond en heeft daarbij haar been en ribben bezeerd. “Het duurde even voordat ik in de gaten had wat er aan de hand was”, zegt Silvia.  

De meeste gewonden konden op het perron door de hulpdiensten worden bijgestaan. Reizigers die er ernstiger aan toe waren, zijn direct met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De Catalaanse regering heeft het Noodplan voor Burgerbescherming bij Treinongevallen in gang gezet. Ook de gemeente Barcelona voert het benodigde hulpverleningsprotocol uit om de slachtoffers bij te staan.

Dit vind je misschien ook leuk