Ontdek Sevilla en Bilbao met de gidsen van Time to Momo

door admin
Ontdek Sevilla en Bilbao met de gidsen van Time to Momo

De gidsen zijn uitgebracht in een zeer handzaam formaat, zodat je ze makkelijk in je tas of rugzak kunt stoppen. Achterin zit een overzichtelijke plattegrond van het centrum en de wijken daaromheen. Hierop zijn diverse routes aangegeven door de stad die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, de leukste winkelstraatjes, de favoriete restaurants, cafeetjes, musea, galeries en de mooiste plekken voeren. 

Sevilla

Voor Sevilla werd local Annika Hamelink in de arm genomen. Zij kwam per toeval in 2007 in Sevilla terecht en was direct verliefd. Die liefde ging niet meer over en sinds 2009 woont Annika in de populaire wijk Triana. In het weekend gaat ze graag naar het centrum waar ze het liefst met vrienden eet bij een hippe gastrobar. Op zondag is ze vaak te vinden bij de rivier of in een gezellig café. 

‘Sevilla tiene un color especial’, zeggen ze in Spanje. Met deze gids en de tips van Annika ga je dat zelf ondervinden. De stad is de bakermat van de traditionele flaenco en beroemd om zijn lekkere tapas en vele bijzondere eetgelegenheden. Bijzondere monumenten liggen op zo’n beetje elke straathoek in het historisch centrum, terwijl deze hoofdstad van Andalusië ook een moderne en meer hippe, alternatieve kant heeft. 

Bilbao

Met Bilbao maak je kennis dankzij de tips van local Jildou van der Kaaij. Deze anesthesioloog landde dankzij een goedgemikt schot van Cupido in Bilbao. Een perfecte plek voor Jildou die een passie heeft voor bergen, zee en goed eten. Ze houdt van de authentiee sfeer in Casco Viejo (het historisch hart van de stad), foodiewalhalla Mercado la Ribera en creatief bolwerk Bilbao la vieja. Ze geniet van hardlopen langs de rivier en de mooie combinatie van kunst en cultuur in Azkuna Zentroa. 

Drie routes in de gids leiden je te voet en in je eigen tempo door de leukste wijken van de stad, langs bezienswaardigheden en musea. Ze laten je tevens zien waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen, genieten en leuke dingen doen. Een route duurt ongeveer 2,5 à 3 uur. 

Kaart-app

Bij de Time to momo-gidsen hoort een gratis offline kaart-app. Via de gps-functie van je smartphone zie je waar je op dat moment staat. De app werkt offline, dus je hebt geen internet nodig. Op de plattegrond zie je vervolgens welke Time to momo-adressen er in de buurt liggen. De app is beschikbaar in Google Play Store en voor iTunes.

Handig te weten is ook dat voor actuele informatie en de laatste nieuwe tips over Sevilla je hier meer kunt lezen en voor Bilbao moet je hier zijn. Klik hier om te zien van welke andere bestemmingen er Time to momo-gidsen zijn uitgebracht.

Dit vind je misschien ook leuk