Juli 2017 verbreekt alle records op het gebied van toerisme

door admin
Juli 2017 verbreekt alle records op het gebied van toerisme

Het laatste record was 10,02 miljoen toeristen in augustus vorig jaar. Dat is doorgaans de maand met de meeste toeristen. De cijfers van het Spaanse bureau voor statistiek voor augustus in dit jaar zijn nog niet bekend, maar men verwacht dat deze opnieuw bestaande records verbreken. 

Groot-Brittannië blijft de meeste toeristen leveren met 2,31 miljoen Britten die in juli in Spanje hun vakantie doorbrachten. Zij vormen 22 procent van alle buitenlandse bezoekers. Uit Frankrijk kwamen 1,55 miljoen toeristen en Duitsland leverde 1,4 miljoen bezoekers. 

Uit een paar landen kwamen veel meer toeristen dan in de voorgaande jaren. Zo steeg het aantal toeristen dat uit Ierland kwam met 36,5%, het aantal Russen met 23,9% en het aantal Zwitsers met 17,7%. 

Volgens cijfers uit de bedrijfstak verandert de manier waarop toeristen naar Spanje komen. Het aantal pakketreizen daalt ten opzichte van vakantiegangers die hun eigen reis samenstellen en organiseren. In juli 2017 kozen 7,6 miljoen toeristen voor het laatste. Dat is een stijging op jaarbasis van 18,6%. Het huren van een appartement op vakantie wordt steeds populairder. Toch steeg ook het aantal mensen dat niet voor hun vakantieverblijf betaalt en bijvoorbeeld bij vrienden of familie overnacht met 18,5% ten opzichte van juli vorig jaar. 

Catalonië populairste bestemming

Opnieuw was de regio Catalonië het populairst en ontving de meeste bezoekers, zelfs een op elke vier mensen die Spanje bezocht ging naar Catalonië. Het totaal was 2,5 miljoen bezoekers, dat is 6,5% meer dan vorig jaar. Ook de Balearen zagen het aantal toeristen stijgen met 5,3%. Nog net geen 2,5 miljoen personen. De derde meest populaire bestemming was Andalusië met 1,4 miljoen bezoekers en een stijging op jaarbasis van 12,5%.

Dit vind je misschien ook leuk