Winnaars Spaans kampioenschap beachvolleybal bekend

door admin
Winnaars Spaans kampioenschap beachvolleybal bekend

Het Spaans kampioenschap beachvolleybal vormt de finale van de Madison Beach Volley Tour Iberdrola en betekent ook het einde van weer een beachvolleybal-seizoen. Honderden belangstellenden kwamen vier dagen lang naar Fuengirola om hun idolen aan te moedigen en om te kijken naar de laatste strijd van het seizoen op zondagmiddag. In een feestelijke sfeer werd het publiek voortdurend geanimeerd met muziek, cheerleaders en een presentator die diverse ‘waves’ aan de toeschouwers, inclusief die op de VIP-tribune, wist te ontlokken.

Finale vrouwen

Bij de vrouwen streden de koppels Elsa Baquerizo (tweevoudige Olympisch kampioene) en de huidige titelverdedigster Paula Soria tegen Amarante Fernández en Malagueña Angela Lobato om de titel. Waar het duel in eerste instantie gelijk op ging, begon later het fysieke overwicht en de ervaring van Baquerizo en Soria de overhand te nemen, zodat de partij in 2 sets eindigde (21-15 en 21-18) en Baquerizo en Soria de beker in ontvangst konden nemen.

Finale mannen

Bij de mannen kwamen in de finale de huidige Spaanse kampioen Christian Garcia en Olympisch kampioen Raúl Mesa tegenover favorieten Pablo Herrera en Adrián Gavira te staan. Het langst samenspelende duo van het mondiale beachvolleybalcircuit Herrera en Gavira bevestigden de verwachtingen en toonden fysieke superioriteit en wonnen het duel  in twee sets met 21-17 en 21-17.

Het complex van Reserva del Higueron Resort is een van de weinige in Spanje waar zandsporten buiten het strand en het hele jaar door beoefend kunnen worden. Het afgelopen jaar werden grote wijzigingen toegepast, zodat het bijna 1000-koppige publiek dit jaar voor het eerst op permanente tribunes kon zitten. Op het zand-complex wordt ook gehandbald en gevoetbald.  

Dit vind je misschien ook leuk