Franse stakingen voorspellen opnieuw chaos vliegverkeer

door admin
Franse stakingen voorspellen opnieuw chaos vliegverkeer

Ditmaal gaat het niet alleen om de luchtverkeersleiders, maar is het een algemene staking die veel zaken in overheidsbedrijven, gezondheidszorg, onderwijs en de transportsector. Veel verkeer, of het nou door land, ter zee of in de lucht beweegt, richting Spanje moet door Frankrijk of door Frans luchtruim. De laatste 24-uurs staking van de Franse luchtverkeersleiders leidde ertoe dat 200 vluchten geschrapt moesten worden. 

Reizigers via Frankrijk naar Spanje moeten extra tijd uittrekken voor hun reis of op tijd op de luchthaven zijn. Check vooral de website van de vliegmaatschappij waar je je vlucht hebt geboekt of het spoorwegbedrijf van je treinkaartje. 

Op 23 september worden burgers opgeroepen overal in het land massaal de straat op te gaan. Op 25 september gaat de staking voor onbepaalde tijd van vrachtwagenchauffeurs van start, inclusief wegblokkades. 

Dringend maatregelen nodig

Airlines for Europa (A4E) heeft er genoeg van en heeft de Franse overheid en de Europese Commissie gevraagd om te bemiddelen. Twee derde van alle Europese stakingen vinden in Frankrijk plaats, dus Europa en de Franse politici moeten dringend maatregelen nemen om de impact van de stakingen op reizigers de minimaliseren, zo zei Thomas Reynaert, directeur van A4E.

Staking vliegveldpersoneel Spanje

In Spanje zijn de onderhandelingen om stakingen bij luchtvaartpersoneel te voorkomen nog steeds bezig. Zolang die onderhandelingen voortduren zijn voorlopig de aangekondigde 25 losse stakingsdagen tot eind december opgeschort. 

Treinstaking en Ryanair

Daarnaast heeft de grootste Spaanse vakbond een nationale staking aangekondigd bij de spoorwegbedrijven Renfe en Adif op 29 september aanstaande. En om de chaos compleet te maken kwam Ryanair met de mededeling de komende weken 40 tot 50 vluchten per dag te schrappen om te kunnen werken aan een betere punctualiteit in het vluchtschema. De reiziger is gewaarschuwd…

Dit vind je misschien ook leuk