Rat in Andalusisch ziekenhuis op video

door admin
Rat in Andalusisch ziekenhuis op video

De video werd opgenomen in de wachtzaal van de afdeling spoedeisende hulp. De beelden werden naar de regionale krant La Callereal gestuurd bij wijze van ‘aangifte’. Volgens deze krant is het niet de eerste keer dat er meldingen binnenkomen van ratten in het betreffende ziekenhuis. Inwoners van La Linea vragen al jaren om betere omstandigheden voor hun ziekenhuis dat oud is en dringend gerenoveerd moet worden. De regionale gezondheidsautoriteit is op de hoogte en heeft de rattenbestrijdingsdienst naar het ziekenhuis gestuurd en is aan het onderzoeken welke andere maatregelen genomen moeten worden, zo schrijft Canal Cuatro. 

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis blijven alle diensten net als normaal aangeboden worden en kunnen patiënten zich verzekerd blijven voelen van adequate zorg en behandelingen. Wel werd erbij gemeld dat de rat zich liet zien in de nacht in een vrijwel lege wachtkamer.

Ondertussen gaat de video viraal op de sociale netwerken. Binnen het eerste half uur werd deze al ruim 1.500 keer gedeeld. Algeciras Noticias schrijft dat eerder al ratten zijn gesignaleerd in dezelfde ruimte. Toen moest er een operatiekamer gesloten worden. De betreffende wachtkamer bevindt zich vlakbij de zaal waar zieke mensen op behandeling liggen te wachten en bij een kamer waar kinderen met ernstige medische problemen door specialisten worden behandeld. 

Ratten zijn bekende overdragers van besmettelijke ziekten zoals hantavirussen, salmonellose en de rattenbeetziekte. Vooral voor mensen die al een verminderde weerstand hebben of een slecht werkend immuunsysteem lopen gevaar. De aanwezigheid van één rat duidt bovendien op die van meer ratten en de aanwezigheid van ratten vormt in het algemeen een risico op hygiëne, gezondheid en voedselveiligheid. 

Dezelfde krant schrijft dat het vooral de spoedeisende hulp in dit ziekenhuis is, die vaker wordt geplaagd door de aanwezigheid van ongedierte zoals kakkerlakken en muggenplagen. Hoewel het de eerste keer is dat een rat op video werd gezien, werd er wel eerder aangifte gedaan van de aanwezigheid in het ziekenhuis van de dieren. 

Een nieuw streekziekenhuis is in aanbouw, maar politieke- en andere problemen blijven zich opstapelen, zodat de opening keer op keer wordt uitgesteld. 

Dit vind je misschien ook leuk