150 nieuwe Hema-winkels in Spanje de komende vijf jaar

door admin
150 nieuwe Hema-winkels in Spanje de komende vijf jaar

Om dat te kunnen waarmaken investeert het bedrijf 75 miljoen euro, zo heeft Richard Flint uitgelegd aan het Spaanse persbureau EFE. Recent werd de derde winkel van Hema geopend in de Calle Pelayo in Barcelona. Een paar weken daarvoor ging er een open in het winkelcentrum Glòries in de Catalaanse hoofdstad.

In de nieuwste zaak van 500 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen zijn 20 personen werkzaam. Daar komen de rest van het jaar nog eens 100 banen bij verspreid over het hele land. Naast Madrid, waar al vijf winkels zijn, en Barcelona, komen er onder andere ook winkels in Valencia, Bilbao, Málaga en Sevilla.

‘We breiden uit daar waar ons dat wordt gevraagd door volgers op de sociale netwerken’, zo verklaart Flint. Hema Spanje wil naast aanwezigheid in diverse stadscentra ook zaken openen op treinstations, vliegvelden en in overdekte winkelcentra.

Ander nieuws is dat de winkel ook een webshop begint in het Spaans. Producten kunnen worden thuisbezorgd of opgehaald in het dichtstbijzijnde filiaal. Volgens Flint is het profiel van de Hema-klant in Spanje een jonge vrouw van tussen 20 en 32 jaar die op zoek is naar nieuwe dingen, design, kwaliteit en toegevoegde waarde.

Het succesproduct tot nu toe blijkt de oer-Hollandse stroopwafel te zijn, al wordt die in Spanje ook regelmatig verkocht in de Duitse supermarkt Aldi. Daarnaast vinden de kantoorartikelen, make-up en huishoudelijke spullen gretig aftrek.

Hema heeft ruim 700 winkels in Europa met een werknemersbestand van 17.000. Naast uitbreiding in de landen waar de winkel al aanwezig is, zoekt het bedrijf nu naar groeimogelijkheden buiten Europa. 

Dit vind je misschien ook leuk