Is het nog veilig om Barcelona te bezoeken?

door admin
Is het nog veilig om Barcelona te bezoeken?

De stad blijft de meestbezochte toeristische bestemming van Spanje en duizenden Nederlanders en Belgen hebben hun tickets al gekocht, maar twijfelen nu of ze die niet moeten cancellen vanwege de onrustige situatie ter plaatse nu de verhouding tussen Madrid en Catalonië zo op scherp staat. 

Reisadvies Spanje en Catalonië

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar reisadvies aangepast in verband met het onafhankelijkheidsreferendum. Het waarschuwt reizigers voor manifestaties: ‘Momenteel doen er zich betogingen en protestacties voor, maar deze verlopen steeds rustig. Wees voorzichtig in de nabijheid van manifestanten. De lokale autoriteiten voorzien momenteel geen problemen bij het vervoer.’

Buitenlandse Zaken herinnert ook aan de terroristische aanslagen van midden augustus. Toen kwamen in Barcelona en in Cambrils in totaal 15 mensen om het leven, waarbij ook Belgen. De overheid raadt aan om de instructies van de lokale autoriteiten op de voet te volgen, en herinnert eraan dat drukbezochte plaatsen het doelwit van aanslagen kunnen zijn.

Barcelonatips.nl

Ook bij Barcelonatips.nl regent het vragen van bezorgde reizigers over of ze nog wel veilig kunnen boeken of hun al geplande reis moeten schrappen. ‘Mensen denken dat het een stuk heftiger is, dan het in werkelijkheid is’, zegt Annebeth Vis van Barcelonatips.nl. Op de website staat dan ook: ‘We kunnen ons voorstellen dat als je vanaf een afstand het nieuws volgt en je beelden van afgelopen zondag en de demonstraties van maandag en dinsdag ziet, het heel heftig overkomt en dat was het ook, maar vooralsnog is het veilig in de stad en hoef je je stedentrip dus niet te annuleren’. 

‘Zondag 8 oktober gaan tegenstanders van de onafhankelijkheid massaal de straten op. Het is raadzaam om mensenmassa’s te vermijden, want op plekken waar veel mensen bij elkaar komen kan onrust ontstaan en zou de situatie uit de hand kunnen lopen. Ook voor maandag worden nog grote demonstraties verwacht’, is het volgende advies.

‘Het leven in Barcelona gaat gewoon door’

Dit wordt echter geruststellend vervolgd met de opmerking dat ondertussen het leven in de Catalaanse hoofdstad gewoon doorgaat. Mensen zitten op terrasjes, gaan naar hun werk, winkelen, toeristen liggen op het strand en bezoeken de bekende bezienswaardigheden. Ben je van plan binnenkort naar Barcelona te gaan? Lees hier dan verder. Ook als je sowieso gaat en wilt weten wat voor leuk je allemaal kunt doen in Barcelona!

Dit vind je misschien ook leuk