Sneeuw in de regio Valencia

door admin
Sneeuw in de regio Valencia

Hier geldt weeralarm oranje (belangrijk risico). De sneeuwgrens ligt op 600 tot 800 meter. De minimumtemperaturen dalen licht , terwijl de maximumtemperaturen hetzelfde blijven. In het binnenland kan het vriezen. In Alicante-stad varieert de temperatuur op maandag tussen 5 en 14 graden. In Valencia tussen 6 en 13 graden en in Castellón de la Plana tussen 7 en 10 graden. 

Het koudst werd het in Requena (Valencia) en in Morella (Castellón) met 1 graden onder nul. Het begin van de week biedt weinig verandering in het weerbeeld. Het is bewolkt en het regent vooral in het noordoosten van de regio. Wel gaat het in de loop van dinsdag en woensdag minder hard regenen. 

Vanaf woensdag zal de zon zich weer wat vaker laten zien in het grootste gedeelte van de regio. De temperatuur blijft laag, vooral in het binnenland en in hogergelegen gebieden, waar het nog kan blijven vriezen en waar de sneeuw dus blijft liggen. 

Voor veel mensen uit de regio betekende de eerste sneeuw van het jaar in het binnenland feest. Sneeuwpret alom in de berggebieden. Er stonden zelfs files, zoals op de Camino del Monasterio de Agres in Alicante. Verderop werd de weg afgesloten voor verkeer en konden de sleetjes uit de auto gehaald worden. 

Naast sneeuwpret was er ook sprake van overlast. De wegen A3 (van Requena naar de grens van de provincie Valencia) en A23 (Van Viver naar de grens van de provincie Castellón) waren van zaterdag op zondag slechts beperkt toegankelijk en op 14 wegen waren sneeuwkettingen verplicht. Onder andere op de N232 in Morella en de N232 in het binnenland van de provincie Castellón. 

Dit vind je misschien ook leuk