Mogelijke boete voor Brit die de Peñon d’Ifach afdaalt op mountainbike

door admin
Mogelijke boete voor Brit die de Peñon d'Ifach afdaalt op mountainbike

De video ging vanwege de spectaculaire beelden al viraal, maar helemaal nadat bekend werd dat de autoriteiten in Calpe een onderzoek zijn gestart en Moore naar aanleiding daarvan waarschijnlijk een hoge boete boven het hoofd hangt. Volgens het regionale ministerie van Landbouw, Milieu, Klimaatverandering en Landelijke Ontwikkeling is het verboden om te fietsen op de emblematische rots, behalve op plekken waar het specifiek is toegestaan. De hele rots is namelijk een beschermd natuurgebied en in artikel 35 van het ‘Plan Rector de Uso y Gestión del Parque Natural del Penyal d’IFach’ staat dat verbod expliciet omschreven. Het onderzoek is nog niet afgerond, dus of Moore een boete krijgt en wat de hoogte daarvan zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. 

Na het zien van de video kun je ook wel concluderen dat de afdaling van de Brit vrij gewaagd is. Onderweg passeert hij talloze keren argeloze en verbaasde wandelaars op de uiterst smalle paadjes langs steile afgronden boven de zee. De Peñon d’Ifach van 1.000 meter hoog ligt in in de zee in Calpe in het hart van de zeer toeristische Costa Blanca en wordt dagelijks drukbezocht.  

De vorm van mountainbiken die Ben Moore hier laat zien, is in het bergachtige Spanje erg populair. Moore is dan ook volgens de Spaanse sportkrant AS een professional in zijn sport. Hij deed mee aan talloze wedstrijden en heeft veel ervaring. Daarbij was het niet de eerste keer dat hij de Peñon d’Ifach afdaalde, alleen dit keer legde hij zijn tocht vast op de video die je hierboven kunt bekijken. 

Dit vind je misschien ook leuk