Mobiele ambassade in La Nucia voor aanvraag reisdocumenten

door admin
Mobiele ambassade in La Nucia voor aanvraag reisdocumenten

Op 11, 12 en 13 juni komt personeel van de ambassade in Madrid naar La Nucía om daar onder bepaalde voorwaarden Nederlanders in de gelegenheid te stellen om een aanvraag in te dienen voor een reisdocument. In principe is dit mogelijk voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet naar Madrid kunnen reizen om medische redenen of anders. Medische redenen dienen aangetoond te worden middels een verklaring van een arts die is verbonden aan het INSS (het Spaanse systeem voor Sociale Zekerheid). Daarbaast kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en door uw behandelend arts laten invullen.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, mogen ook contact opnemen met de ambassade. Maak zo snel mogelijk je interesse voor een afspraak bekend door een e-mail te sturen naar de consulaire afdeling. Sluit de eventuele medische verklaring en andere benodigde documenten bij zoals vermeld op de website.

Wanneer er meer mensen een aanvraag willen doen, dan er geholpen kunnen worden, dan maakt het Consulaat een selectie op basis van bovengenoemde voorwaarden. Uiterlijk dinsdag 22 mei wordt bekendgemaakt wie van de aanvragers in aanmerking komen en waar en wanneer ze worden verwacht. Dan volgt ook informatie over de verschuldigde leges.

Aanvraag op afstand/per post

Kun u niet naar Madrid of op 11, 12 en 13 juni naar La Nucia, dan bestaat ook de mogelijkheid om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol of bij de diverse Nederlandse (grens)gemeenten. Daarbij bestaat nog de mogelijkheid een verzoek in te dienen voor een NIK op afstand/per post. Stuur hiertoe een e-mail naar de ambassade in Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk