Kunst- en ambachtsmarkt in Javea tot 2 september

door admin
Kunst- en ambachtsmarkt in Javea tot 2 september

Tot 2 september zal een twintigtal kunstenaars en ambachtslieden elke avond hun kramen opbouwen op het kleine pleintje aan het eind van de Avenida Jaime I, aan het strand van de haven van Jávea, om daar vanaf een uur of zeven eigen werk (en niets anders!) te verkopen. De lokale winkeliersvereniging rekent voor de organisatie weer op Amata. Deze vereniging ziet er namelijk streng op toe dat er een gevariëerd aanbod is van authentiek handwerk. 

Naast enkele stalletjes met prachtige sieraden kunt u er aardewerk vinden, marionetten en houten speelgoed, leren tassen en riemen, originele lampen van gerecycled materiaal, schilderijtjes van schelpen, aquarellen en schilderijen.

Alle deelnemers brengen hun gereedschappen mee om kleine veranderingen aan te kunnen brengen of een persoonlijk accent te kunnen geven aan het door u gekozen werk. Vaak kunnen ze zelfs speciale opdrachten uitvoeren, die u dezelfde avond nog, of anders de volgende dag kunt komen ophalen.

Amata is sinds haar oprichting in 1998 trouw gebleven aan haar filosofie: Op alle door haar georganiseerde markten mag uitsluitend eigen werk verkocht worden. Werk dat ook moet getuigen van creativiteit en vakmanschap.

De deelnemers van de zomermarkt kunnen zich voor de hele zomer opgeven of alleen voor één of enkele weken. Diverse ambachtslieden uit het binnenland maken hiervan gebruik door een vakantie aan zee te combineren met een stalletje op deze markt. Daardoor is er elke week wel weer wat anders te vinden.

De markt is er van 15 juni tot 2 september (behalve enkele dagen tijdens de feesten van Moros y Cristianos in juli) en gaat elke avond om 19 uur open en duurt tot (na) middernacht.  Het toeristentreintje dat elk uur tussen de haven en het verderop gelegen Arenal-strand op en neer rijdt, stopt precies waar de markt is.  Voor meer informatie (zelfs in het nederlands!) kunt u bellen naar 639 979 678.  Foto’s van de markt van afgelopen jaar kunt u hier bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk