Aantal verkeersongelukken op provinciale wegen Costa Blanca neemt toe

door admin
Aantal verkeersongelukken op provinciale wegen Costa Blanca neemt toe

Uit cijfers gepubliceerd door het regionale ministerie van Publieke Werken blijken er 1.227 ongelukken te zijn geweest die 433 slachtoffers hebben geëist. Elf personen lieten het leven bij deze ongelukken. Dat is het hoogste aantal sinds 2011. Volgens bronnen bij de overheid zijn deze cijfers extra zorgelijk gezien het feit dat het aantal voertuigen op de wegen in de regio is gedaald ten opzichte van tien jaar geleden. 

Het toegenomen aantal doden op B-wegen is niet beperkt tot de provincie Alicante. Hetzelfde beeld is te zien in de provincies Castellón en Valencia en op wegen die onder beheer van de centrale regering in Madrid vallen. 

Er waren meer ongelukken op drukke invalswegen naar steden als Benidorm en Torrevieja en in mindere mate die naar Denia en Orihuela, zo blijkt uit de verstrekte gegevens.

De CV-70 tussen La Nucia en Benidorm wordt beschouwd als een van de meest gecompliceerde B-wegen in de provincie. Dit is een van de redenen waarom de maximumsnelheid enkele weken geleden is gereduceerd tot 50 kilometer per uur. Op dit weggedeelte van 7 kilometer waren vorig jaar 102 ongelukken met 27 slachtoffers. 26 van hen met serieuze verwondingen. 

Dit vind je misschien ook leuk