Aardbeving van kracht 4 op Schaal van Richter voor de kust van Alicante

door admin
Aardbeving van kracht 4 op Schaal van Richter voor de kust van Alicante

Talloze inwoners in de provincie Alicante en in de regio Murcia hebben de beving gevoeld. De aarde bewoog kort, maar intenser dan normaal het geval is bij bevingen in deze zone. Tot nu toe zijn er volgens de autoriteiten geen meldingen van persoonlijke of materiële schade binnengekomen.

Het epicentrum lag volgens het Spaanse geografische instituut op een diepte van acht kilometer in de zone Cabo de Palos tussen de gemeenten Alicante, Elche, Torrelano en Santa Pola in. Desondanks hebben inwoners van de hele provincie Alicante en een gedeelte van de regio Murcia deze kunnen voelen. Telefoontjes kwamen zelfs binnen van mensen uit de gemeente Almansa in de provincie Albacete, zo meldde een bron van het geografisch instituut.

Volgens bronnen bij de vereniging van brandweerdiensten in Alicante bleven de meldingen van ongeruste inwoners maar binnenkomen. Het ging vooral om mensen die de beving wilden melden of meer informatie wensten. 

Toevallig voerden de brandweerdiensten van Alicante op zaterdag nog een oefening uit ter herinnering aan de grote aardbeving van 1829 die een magnitude van 6,6 had. Deze vond meer naar het zuiden plaats en raakte vooral de gemeenten Torrevieja en Guardamar waar erg veel schade was en 389 mensen om het leven kwamen en 377 gewonden vielen.

Het beeft wel vaker in dit gebied. Zo was er in oktober nog een zeebeving in de golf van Valencia met magnitude van 4 die in tientallen plaatsen werd gevoeld.

Ook elders langs de Middellandse Zeekust beeft het af en toe. Eveneens op zondag werd er een beving van 3,2 op Richters Schaal gemeten ten westen van Árchez in de provincie Málaga met het epicentrum op een diepte van 64 kilometer. In de nacht van zaterdag op zondag was er ook een beving in de golf van Cádiz op 34 kilometer diepte met de kracht van 3,1. 

Dit vind je misschien ook leuk