Vrije dag met hagelbuien in Valencia

door admin
Vrije dag met hagelbuien in Valencia

Het meest getroffen was de plaats Utiel. Hier veroorzaakten de buien files en vertragingen op diverse secundaire wegen. Op de A-3 ter hoogte van Utiel ontstond een file van vijf kilometer. In de gemeentes caudete de las Fuentes en Requena ondervonden mensen ook overlast van de hagel die op woensdagmiddag uit de lucht viel. 

Volgens de weerdienst Aemet hebben de verschillende neerslagmeters in de regio het volgende vastgesteld: In Utiel viel 16,8 liter per m2, Ademuz 9,4, Chelva 2,6, Llíria 2,4 en Buñol 1,6. Deze plaatsen liggen allemaal in de provincie Valencia. Verder was er veel bliksem en bestonden de hagelbuien ‘kleine, maar overvloedige korrels’. De buiten begonnen aan de rand van Valencia in de prrovincies Teruel en Cuenca en verplaatsten zich later richting de zones rond Utiel en Requena. Ook de Valle de Cofrentes en Ayora kregen ermee te maken. 

De temperaturen waren hoog met de hoogste gemeten in Xàtiva (25,2 graden), gevolgd door Pego (25,1), Janace (24,9), Ademuz (24,7) en Utiel (23,9).

Aemet voorspelt regen en onweer vanaf donderdag voor Castellón en Valencia. De minimumtemperaturen wijzigen niet en de maximumtemperaturen gaan licht omlaag. Aan de kust van Alicante komt de wind uit het noordoosten en is matig. Vrijdag zijn de meeste buien weer weggetrokken. 

Dit vind je misschien ook leuk