Uw eigen droomhuis laten bouwen in Spanje

door admin
Uw eigen droomhuis laten bouwen in Spanje

Allereerst ken je de taal niet, je bent wellicht door verplichtingen elders niet doorlopend in Spanje, de lokale wetgeving met bijbehorende bouwnormen is je vreemd en er komen er zoveel zaken bij kijken, dat het verstandig is je in het hele proces door echte professionals te laten begeleiden. Professionals die het land kennen, er veel ervaring hebben en je kunnen helpen om je mooie, nieuwe villa in Spanje gestalte te geven. In dit artikel gaan we in op de rol die het bouwmanagement inneemt.

Bouwmanagement

Allereerst heb je bouwbegeleiding nodig in de vorm van een bouwmanager. Iemand met technische kennis, expertise en ervaring die jou als opdrachtgever ter plaatse officieel vertegenwoordigt en begeleidt. Hij geeft ondersteuning bij alles wat te maken heeft met bureaucratische procedures (bouw- en andere vergunningen), aanbesteding en bouwtoezicht. Daarnaast controleert hij de uitvoering van de werken, voert de gesprekken met de architect, de technische architect en de aannemer. Hij doet ook suggesties bij het kiezen van de materialen en bij de uitwerking van het design. Ondertussen wordt je regelmatig op de hoogte gehouden van alle ins en outs op de bouwkavel.

Fases in het bouwproces

De eerste fase bestaat uit het zoeken en selecteren van een geschikte stuk grond in de gewenste regio. Of je nu je zinnen hebt gezet op een plot dichtbij de kust of in het binnenland, in bewoond of landelijk gebied, de bouwmanager begeleidt je bij het bezoeken van die kavels en de evaluatie ervan op alle nodige punten. Dan moet er een juridisch en stedenbouwkundig onderzoek worden uitgevoerd. Er worden contracten opgesteld en afspraken gemaakt voor de uitvoering van de bouw en de betaling ervan per afgeronde fase.

Documenten zoals bouwvergunningen, eigendomsaktes, declaratie van nieuwbouw, certificaat van beëindiging van werken, verklaring van bewoonbaarheid en notariële aktes worden allemaal door het bouwmanagement geregeld en gecontroleerd. Ook moeten de contracten met nutsdiensten voor water, elektriciteit etcetera worden getekend.

Voorts wordt het project uitgewerkt met de architect en in samenspraak met jou als opdrachtgever. Daarbij is oog voor de indeling, het concept, het ontwerp en de materiaalkeuze om je nieuwe droomhuis zo dicht mogelijk hetgeen je in je hoofd had te laten benaderen. Alle plannen worden tijdens het bouwproces voortdurend middels werkbezoeken geëvalueerd en zonodig aangepast. De bouwbegeleider geeft je voor voortdurende updates over de gang van zaken en de kwaliteit van de uitvoering. Zelf bespreekt hij regelmatig alle details in werkvergaderingen met de architect, de technisch architect, de installateurs en de verschillende leveranciers.

Is het huis eenmal gebouwd binnen het juiste tijdsbestek dan wordt gecontroleerd met behulp van de bouwplannen of alles op de juiste manier en binnen het juiste tijdsbestek is gebeurd. Pas nadat de certificaten van de uitgevoerde werken in orde zijn, wordt er betaald.  De kosten van de bouwbegeleiding worden per project berekend op basis van in welke mate begeleiding per bouwfase nodig is en de gehele omvang van het project. U wordt eveneens begeleid bij de finale oplevering op het moment dat de notariële akte van het totaalproject wordt getekend.

J.P. Projectmanagement

Het in de hand nemen van een goede bouwbegeleiding bespaart veel tijd, kosten, en onaangename verrassingen. Zo kunt u als opdrachtgever zorgeloos vanaf de zijlijn toekijken hoe uw beoogde project gestalte krijgt en het moment naderbij komt dat u erin kunt trekken. Wilt u een huis bouwen in de regio Alicante – Costa Blanca neem dan voor een vrijblijvend advies over uw project contact op met Janssens Partner Project Management. Dit gerenommeerde Nederlandstalige vastgoedbedrijf is al jaren in Spanje gevestigd en gespecialiseerd in onroerend goed langs de gehele Costa Blanca. J.P. Project Management biedt bouwbegeleiding van A tot Z van nieuwbouw tot renovatie.  Het familiebedrijf heeft een team van hoogopgeleide professionals en draagt het leveren van kwaliteitsservice aan haarklanten hoog in het vaandel.

Dit vind je misschien ook leuk