Rio Segura stroomt over bij Orihuela en dreigt dat ook te doen in Murcia

door admin
Rio Segura stroomt over bij Orihuela en dreigt dat ook te doen in Murcia

De regio’s Castilla-La Mancha, Murcia, Balearen en Valencia ondervinden de meeste overlast van het weerfenomeen dat ook DANA wordt genoemd. Gisteren kwamen een broer en zus om het leven toen hun auto door het water werd meegesleurd in Caudete (Albacete) en vandaag viel een derde slachtoffer in Almería. De vrouw kwam vast te zitten met haar auto in een ondergelopen tunnel in Almería.

Ondanks dat het noodweer iets in kracht is afgenomen is nu de rivier Segura, die de groentetuin van Spanje in de regio Murcia van broodnodig water voorziet en doorgaans zo droog is dat er extra water naar toe wordt vervoerd uit de Taag middels een overhevelingskanaal, overstroomd bij Orihuela (Alicante). Ook in Murcia staan alle autoriteiten en hulpdiensten op scherp omdat de rivier daar ook buiten zijn oevers dreigt te treden. 

De Spaanse demissionair premier Pedro Sánchez reist vrijdag af naar de streek Vega Baja in Alicante om de getroffen gebieden te bezoeken. Op vrijdagmiddag geldt nog steeds code rood wegens regen en wind voor de provincies Valencia en Alicante. 

Dit vind je misschien ook leuk