Gota fría eist zesde leven in Spanje

door admin
Gota fría eist zesde leven in Spanje

Afgelopen donderdag vielen de eerste twee doden; een broer en zus werden in hun auto meegesleurd in Caudete (Albacete). Het derde slachtoffer was een vrouw die kwam vast te zitten met haar auto in een tunnel in Almería. Afgelopen vrijdag overleed een 36-jarige man uit La Jámula. Hij werd overvallen door de hevige regenval in de straten van Granada. Dezelfde dag overleed een 58-jarige man uit Orihuela. Vandaag werd bekend dat een sinds gisteren vermiste 41-jarige man, eveneens uit Orihuela, ook om het leven is gekomen.

Bezoek Sánchez en ministers aan getroffen gebieden

Premier Pedro Sánchez bezocht vanochtend de getroffen gebieden per helikopter samen met de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Verkeer en Waterstaat. Ze vlogen vanuit Madrid naar het vliegveld El Altet (Alicante). Vervolgens vlogen ze over een van de meest getroffen steden, Orihuela, om de door DANA aangebrachte schade te bekijken. In Orihuela werden Sánchez en de ministers ontvangen door verschillende gemeenteraadsleden waarna ze samen door het getroffen gebied van Orihuela liepen.

Ook in de comarca Norte de Málaga zijn veel gebieden overstroomd. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er veel regen gevallen waardoor voornamelijk in Villanueva del Trabuco woningen onder water zijn gelopen en voertuigen zijn meegesleurd door de modderstromen.

Gota fría breidt verder uit

Gisteravond kondigde Spaanse media aan dat DANA verder uit zal breiden richting het midden van Spanje. In 21 provincies is er een weeralarm afgegeven voor hevige regenval en storm. In Almería, Jaen, Málaga, Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ávila, Madrid, Valencia, Cáceres, Ibiza, Formentera, Mallorca en Murcia blijft code geel van kracht met een verwachte regenval tot 40 liter per vierkante meter. In Valencia kan zelfs 60 liter per vierkante meter vallen.

Dit vind je misschien ook leuk