Drones, de strandwachten van de costa’s in Spanje

door admin
Drones, de strandwachten van de costa’s in Spanje

Het beeld van afgetrainde mannen en vrouwen in rode zwembroeken en badpakken behoort steeds meer bij het verleden. Toch heeft de mannen en vrouwen van de kustwacht in Spanje een nieuwe collega erbij gekregen; de drone. Drones worden steeds effectievere hulpmiddelen voor het surveilleren op de Spaanse costa’s.

Technologie van drones langs kust Spanje steeds geavanceerder

Het inzetten van drones om de veiligheid van de strandliefhebber in de gaten te houden is niet nieuw. Twee jaar geleden werden drones al ingezet op diverse stranden in Andalusië. De technologie van drones wordt steeds verder vernieuwd. Zo presenteerde het Valenciaanse General Drones onlangs hun nieuwste drone die niet alleen mensen in nood kan lokaliseren, maar zelfs een kan dienen als eerste hulp.

Nieuwste model van General Drones uit Valencia

De drones van het Valenciaanse bedrijf zijn uitgerust met de nieuwste technologie en door het inzetten ervan wordt de tijd waarin de kustwacht te plekke kan zijn om mensen hulp te verlenen aanzienlijk verkort. General Drones is een bedrijf uit Valencia dat drones ontwikkelt ter bewaking en preventie. De drones zijn voorzien van kunstmatige intelligentie waardoor mensen in nood goed gedetecteerd kunnen worden. Doordat zo’n situatie al snel wordt opgemerkt kan de tijd waarbinnen hulp wordt verleend behoorlijk worden ingekort.

Drone die eerste hulp biedt aan personen in nood

Het nieuwste model werd gisteren gepresenteerd tijdens de beurs voor veiligheids- en nooddiensten in Sagunto. De drone van General Drones kan onder extreme omstandigheden vliegen, zoals bij wind en regen. Ook is de drone uitgerust met een opblaasbaar reddingsvest dat uitklapt wanneer het apparaat in contact komt met water. De persoon in nood kan zich in dat geval zelf redden totdat de reddingsdiensten ter plaatse zijn om de drenkeling de juiste hulp te bieden.

Inzetten drones leidt tot meer veiligheid langs Spaanse kust

General Drones is al drie jaar bezig met het verbeteren van hun drones en met resultaat. De blauwe vlag is toegekend aan de gemeente Sagunto voor het veiligste strand van Spanje. Dit mede dankzij de inzet van de drones. Ook zijn hun drones ingezet bij een bootbrand langs de kust van Ibiza om nooddiensten te helpen de reikwijdte in te schatten van het lekken van brandstof.

Dit vind je misschien ook leuk