Uitstel van Las Fallas grote gevolgen voor toerisme Valencia

door admin
Uitstel van Las Fallas grote gevolgen voor toerisme Valencia

Veel hotels in de stad Valencia compenseren normaal gesproken tijdens de Fallas de magere wintermaanden januari en februari. Met het wegvallen van dit evenement krijgt de horeca een flinke klap te verduren. Voor sommige hoteleigenaars is het zelf nodig om tijdelijk de deuren te sluiten.

Pablo López, werkzaam bij een bierdistributeur, vertelt dat 80% van de bestellingen bij de onderneming waar hij werkt geannuleerd zijn. En van de 20% die wel doorgaat is de omvang van de bestelling drastisch minder. Hoewel hij de maatregel om het festival af te gelasten begrijpt, betreurt hij het zeer omdat het hier om een verlies van miljoenen gaat in zijn sector. Veel horecabedrijven baseren hun bestaansrecht onder andere op las Fallas.

De toeristische sector van Valencia lijdt vooral onder het wegblijven van de Italiaanse toeristen. Sinds begin deze week komen er zelfs helemaal geen vluchten meer uit Italie in Spanje aan. Van alle toeristen die in 2019 de stad Valencia bezochten, hadden de meeste de Italiaanse nationaliteit (19% van het totaalaantal toeristen).

Ook la Longa de la seda, het vijftiende eeuwse gebouw van de vroegere zijdehandel en nu een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad, heeft het aantal bezoekers in de afgelopen dagen tot meer dan de helft zien afnemen.

Semana Santa en de Feria de Abril in Sevilla

Over het al dan niet door laten gaan van de Semana Santaviering in Spanje bestaat vooralsnog onduidelijkheid. De regioregering van Castilië en León heeft woensdag laten weten dat het niet onwaarschijnlijk is dat de processies en religieuze diensten zullen worden afgelast als gevolg van de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afgelopen maandag liet de burgemeester van Sevilla, Juan Espadas, weten dat de Semana Santaviering en de Feria de Abril in zijn stad gewoon door zullen gaan. Het doorgaan van beide zowel sociaal als economisch belangrijke evenementen voor de regio, zouden in tegenstelling tot de uitspraak van de burgeremeester, volgens Europress wel degelijk in gevaar komen. Burgemeester Espadas houdt wel nog een slag om de arm bij zijn uitspraak door te zeggen dat het onzeker blijft wat er de komende twee weken gaat gebeuren.

Dit vind je misschien ook leuk