Regio Valencia klaar voor soepelere maatregelen van fase 1

door admin
Regio Valencia klaar voor soepelere maatregelen van fase 1

De regio ‘is voorbereid’ en beschikt over ‘voldoende’ menselijke en materiële middelen om te voldoen aan de eisen die de centrale regering stelt aan het overgaan van fase 0 naar fase 1, aldus Barceló. Valencia zou daarmee in staat moeten zijn om binnen vijf dagen minimaal 750 extra plaatsen op de Intensive Care-afdelingen in de regio in te richten en 18.500 bedden voor acute zieken.

Het aantal IC-bedden lijkt geen probleem, want eerder bleek Valencia in staat deze uit te breiden van 350 naar 800. De tweede eis is lastiger, zo schrijft de krant Las Provincias, want Valencia beschikt op dit moment over 10.000 bedden voor acuut zieken. Daarom zou de regio over moeten gaan tot het erbij voegen van plekken voor chronisch zieken, langdurig zieken, particuliere zorginstellingen, noodziekenhuizen of zelfs gemedicaliseerde hotels. 

De derde eis is dat de regio het landelijk ministerie van Volksgezondheid dagelijks informeert over het aantal besmettingen en de evolutie van het virus. Hieraan lijkt de regio zonder problemen te kunnen voldoen.

Dit vind je misschien ook leuk