Valencia subsidieert aankoop van fietsen en steps tot maximaal 250 euro

door admin
Valencia subsidieert aankoop van fietsen en steps tot maximaal 250 euro

De regioregering van Valencia steunt met deze maatregel de lokale economie en investeert in het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Deze maatregel is onderdeel van het zogenaamde plan ter bevordering van het gebruik van de fiets, zo schreef nieuwssite Levante gisteren.

Valencia plaatst fiets boven auto

Nadat de Spaanse regering eerder als doel stelde om de CO2-uitstoot van auto’s te willen verminderen, liet Puig weten een stap verder te gaan. Hij grijpt de coronapandemie aan als kans om het openbaar vervoer te ontlasten door Valencia milieubewuster en duurzamer te maken door het promoten van de fiets. Daarom kondigde Puig na zijn vergadering van gisteren met verschillende directeuren van vervoersbedrijven en raadsleden uit de politiek aan te streven naar een wereld waarin mensen eerder denken aan het nemen van de fiets in plaats van de auto.

De regionale overheid heeft een budget van 500.000 euro vrijgemaakt voor het bevorderen van de aankoop van fietsen en steps in Valencia. Mensen die van deze regeling gebruik willen maken kunnen bij de aankoop van een (elektrische) stadsfiets of step rekenen op een tegemoetkoming in de kosten van maximaal 250 euro.

Voorwaarden voor subsidie Generalitat Valencia

Mensen die in aanmerking willen komen voor een subsidie moeten in eerste instantie woonachtig zijn in de regio Valencia en kunnen op de website van het regioministerie van Mobiliteit een lijst met winkels raadplegen die zijn aangesloten bij de subsidieregeling.

Als ingezetenen van Valencia een vervoersmiddel kopen bij een van de aangesloten winkels dan krijgen ze tot maximaal 250 euro terug bij de aankoop van een elektrische fiets met een maximaal aankoopbedrag van 1.400 euro. Bij de aankoop van een gewone fiets krijgt de klant 75 euro terug voor fietsen met een maximaal aankoopbedrag van 500 euro. Dezelfde teruggave van 75 euro geldt voor elektrische steps, maar deze mag dan niet duurder zijn dan 450 euro.

Investeren in fietsroutes en verbindingen

Naast een aankoopsubsidie wil de Generalitat ook investeren in fietsroutes en -paden in en tussen steden en dorpen in de regio. Samen met de stadsbesturen van onder andere Valencia, Castelló en Alicante-Elche worden de onderlinge fietsverbindingen aangelegd en verbeterd om de mobiliteit van fietsers te vergroten met de inachtneming van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.

Oprichting Valenciaans fietsbureau

De afgelopen twee maanden was er veel minder vervuiling doordat in Spanje de noodtoestand van kracht was. Dit verschijnsel heeft de regering in Valencia doen beseffen een duurzamer en milieubewuster model neer te willen zetten. Het Valenciaanse fietsbureau werd door het Ministerie van Mobiliteit opgericht om alle verduurzamende maatregelen ten aanzien van het fietsvervoer in Valencia te coördineren, om informatie te geven over regelgeving voor alle weggebruikers, om de dialoog aan te gaan met andere overheden, om bewustwordingscampagnes op te zetten voor duurzamere vervoersmiddelen en – in eerste plaats – om ervoor te zorgen dat de fiets steeds vaker en meer wordt gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk