Valencia komt met hulpprogramma voor toerisme

door admin
Valencia komt met hulpprogramma voor toerisme

Gisteren schreef El País dat Valencia druk bezig is om de toeristische sector zoveel mogelijk te ondersteunen. Afgelopen maandag kondigde regiopresident Ximo Puig een plan aan om het toerisme in het laagseizoen te stimuleren. “De perfecte formule zodat iedereen veilig is, bestaat helaas nog niet. We moeten proberen hierin balans te vinden. We moeten het aantrekkelijker maken voor toeristen uit eigen land en het buitenland om Valencia te bezoeken,” aldus Ximo Puig.

Maatregelen hulpprogramma toerisme Valencia

Accommodaties die voldoen aan alle regels van het regiobestuur kunnen rekenen op hulp vanuit Valencia om toeristen tussen 1 oktober en 15 december en van 7 januari tot Pasen aantrekkelijke prijzen te bieden om de bezettingsgraad in deze periodes te verhogen.

Later deze week bespreekt Puig het idee met de regiominister van Volksgezondheid om in het laagseizoen de onderlinge sociale afstand te verkleinen van 2 naar 1,5 meter en om de bezettingsgraad in bars en discotheken te verhogen naar 75 procent.

Cadeaucheque voor zorgpersoneel Spanje

Het door Puig aangekondigde stimuleringsplan volgt op het besluit van twee weken geleden om alle zorgmedewerkers van Spanje een cadeaucheque te overhandigen om vakantie te komen vieren in Valencia vanaf september. Puig liet eerder weten een einde te willen maken aan de seizoensgebondenheid in de regio en wil daarom graag toeristen trekken buiten het hoogseizoen.

Bank van Spanje: Geen herstel tot minimaal medio 2021

De bank van Spanje voorspelde gisteren een daling van 60 procent van de toeristische activiteit dit jaar. Ook liet de Spaanse bank weten niet te verwachten dat de sector voor medio 2021 weer op het niveau is van voor de coronacrisis. Zolang er geen effectief middel of vaccin tegen COVID-19 is, verwacht de bank dat het coronavirus een negatieve impact op het toerisme in Spanje, en in de rest van de wereld, zal blijven hebben.

Dit vind je misschien ook leuk