Eigenaresse luxe vakantiewoning in Spanje krijgt krakers er pas na twee jaar uit

door admin
Eigenaresse luxe vakantiewoning in Spanje krijgt krakers er pas na twee jaar uit

Twee jaar lang duurde het voordat de eigenaresse door de rechter in het gelijk werd gesteld en de illegale krakers uit haar huis konden worden gezet. Al die tijd weigerde het gezin de woning te verlaten en probeerde het echtpaar met frauduleuze contracten aan te tonen dat ze een huurcontract hadden ondertekend met de eigenaresse. 

Uiteindelijk kreeg het echtpaar wegens het twee jaar lang illegaal bewonen van de vakantievilla, gelegen in een gewilde wijk van de stad, een boete opgelegd van niet meer dan 540 euro. Maar ook die schrale troost gaat aan de rechtmatige eigenaresse van de woning voorbij omdat het echtpaar failliet is verklaard.

Opvallend leven leiden in andermans woning

In de winter van 2018 trok het gezin, een echtpaar met hun twee zoontjes, in de woning in Playa de San Juan. Ze lieten zich aansluiten op het water- en elektriciteitsnet en nodigde nog twee andere echtparen uit die regelmatig gedurende langere tijd bij hen in het huis kwamen wonen. De illegale bewoning viel bij buurtbewoners al snel op door de was die op straat te drogen werd gehangen, de vuurtjes die in de tuin werden gestookt en het vele bezoek dat in opvallende auto’s kwam voorrijden. Meerdere buitengerechtelijke bevelen het huis te verlaten bleven onbeantwoord. Het gezin bleef in de woning, terwijl de eigenaresse jaarlijks 1.151 euro aan onroerendgoedbelasting betaalde. 

Frauduleuze contracten en een niet bestaande intermediair

Uiteindelijk werd de eigenaresse nadat ze een rechtszaak was gestart pas na twee jaar in het gelijk gesteld en kon de familie uit haar huis worden gezet. Tijdens de procedure kwam het echtpaar met frauduleuze contracten op de proppen die duidelijk van het internet waren gehaald. Een zogenaamde tussenpersoon die bij de overeenkomst zou hebben bemiddeld, verscheen nooit voor de rechtbank. Volgens het echtpaar hadden ze voordat ze in de woning trokken 12.500 euro aan huur en borg betaald. Een bewijs daarvan konden ze echter met geen enkele bankrekening aantonen.  

Dit vind je misschien ook leuk