Klap voor Benidorm: slechts 15 procent hotels open in september

door admin
Klap voor Benidorm: slechts 15 procent hotels open in september

De gevolgen van de coronapandemie worden hier duidelijk gevoeld. Allereerst omdat Benidorm jaarlijks als grootste groep buitenlandse toeristen Britten ontvangt. Dit is drastisch veranderd sinds Groot-Brittannië een quarantaineplicht oplegde aan reizigers vanuit Spanje.Daar kwamen de negatieve reisadviezen van talloze andere Europese landen, waaronder Nederland nog bij. 

Bronnen uit het hotelwezen in Benidorm hebben nu tegen El Confidencial Digital gezegd te verwachten dat slechts 15 procent van de 140 hotels in Benidorm in september open zal gaan. 

September en oktober zijn altijd nog belangrijke maanden voor de toeristische sector in Benidorm omdat dan veel oudere toeristen komen die buiten het hoogseizoen kunnen reizen, veel horecapersoneel uit het noorden van Europa vakantie neemt of de overwinteraars terugkeren naar hun appartementjes onder de Spaanse zon. Deze mensen durven de reis nu niet aan of willen niet als ze weer thuis komen tien dagen of langer in quarantaine. Bovendien ligt altijd nog het gevaar van een lockdown op de loer waardoor mensen vrezen als ze eenmaal in Spanje zijn niet meer naar huis te kunnen. 

Voor Spaanse ouderen organiseert Imserso in het najaar altijd reizen voor ouderen naar Benidorm. Deze organisatie heeft echter nog geen besluit genomen of deze ouderenreizen wel of niet door zullen gaan, volgens dezelfde bronnen tegen El Confidencial Digital. ‘Van alle 38.000 bedden die normaal aangeboden worden in het najaar en de winter worden er zeker 6.000 bezet door Spaanse ouderen’.

Waar in de zomer mensen nog moesten reserveren om in Benidorm naar het strand te gaan, is die verplichting per maandag 31 augustus opgeheven. Mensen kunnen nu naar het strand wanneer ze willen. Nieuw is wel dat het om 21 uur sluit. Het platform om een plekje aan het Levante strand te reserveren functioneerde vanaf 17 juli. Sindsdien werd daar 167.012 keer gebruik van gemaakt en werd dit strand door 300.000 mensen bezocht. Vanaf 15 juli zouden er volgens burgemeester Toni Pérez bijna 2 miljoen mensen op alle stranden in de kustplaats zijn geweest. Daar moeten dan nog de mensen bij opgeteld worden die de stranden buiten de tijden waarvoor gereserveerd moest worden bezochten. 

Op basis van de reserveringen is nu bekend dat in die periode 94 procent van de gebruikers van het Levante strand de Spaanse nationaliteit had. Van de 6 procent buitenlanders was de meerderheid Frans, gevolgd door Britten en Portugezen. 

Dit vind je misschien ook leuk