Valencia deelt vouchers uit voor vakantie in eigen regio

door admin
Valencia deelt vouchers uit voor vakantie in eigen regio

Net als Andalusië recent deed, kondigde Ximo Puig van de Generalitat  een programma aan met vakantievouchers voor inwoners van de regio Valencia als steun voor de zwaar getroffen toeristische sector tijdens het laagseizoen.

Voorwaarden voor besteden voucher aan vakantie in Valencia

Voorwaarden om de voucher te kunnen besteden zijn: de ontvanger moet ingezetene van Valencia zijn; de voucher kan direct worden besteed voor een of meer overnachtingen in appartementen, hotels, campings of finca’s die deelnemen aan het overheidsprogramma of voor diensten of activiteiten georganiseerd door aangesloten reisbureaus; de vouchers moeten worden besteed tussen oktober 2020 en april 2021.

Plan ‘Valencia als veilige toeristische bestemming’

De reisvoucher geeft kortingen tot 70 procent, met een maximum van 600 euro, te besteden bij aangesloten accommodaties en activiteiten en diensten van reisbureaus. De regering heeft hiervoor een budget vrijgemaakt van 11 miljoen euro. Dit is onderdeel van een begroting van 200 miljoen euro die wordt ingezet om van Valencia een veilige toeristische bestemming te maken.

Toerisme Valencia hard geraakt door coronapandemie

Valencia wordt hard getroffen door de coronacrisis, vooral omdat veel omliggende landen hun inwoners hebben afgeraden naar Spanje te reizen. Een tweede klap kreeg de regio eerder deze week te verwerken toen bekend werd dat de overheid heeft besloten om ouderenreizen van Imserso te annuleren in verband met de tweede coronagolf. Valencia is een van de populaire bestemmingen van de Imserso-reizen en loopt veel geld mis door dit besluit.

Dit vind je misschien ook leuk