Valencia plaatst zonnebomen in haven en start project met golfenergie

door admin
Valencia plaatst zonnebomen in haven en start project met golfenergie

Het laatste project is de plaatsing van zonnebomen die als oplaadpunt dienen voor fietsen en elektrische steps kunnen opladen. La Marina Living Lab is het centrum voor het experimenten met innovatieve projecten op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie. Binnen het eigentijdse initiatief bedenken burgers, kennisinstellingen, bedrijven en overheden gezamenlijk oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid.

Afgelopen week heeft het bestuursorgaan van het havengebied, het Consorcio Valencia 2007, de installatie van zonnebomen goedgekeurd. Naast oplaadpunt voor fietsen en elektrische steps met behulp van 100% hernieuwbare energie hebben de bomen nog meer functies. Ze moeten zorgen voor publieke bewustwording, ze verlichten de straten in het donker en bieden schaduw en een zitplaats voor de burgers. Het is een opvallend ontwerp.

De eerste boom wordt geplaats bij de ingang van het dok bij het strand La Malvarrosa.

Golfenergie

Een ander project dat in dezelfde week is goedgekeurd is de installatie van een WEC (Wave Energy Converter). Dit is een apparaat dat wordt geplaats bij de pier van de jachthaven om elektrische energie uit golfen op te vangen. Het plaatsen van deze WEC is onderdeel van een het Europese Matchup-project. Dit is een door de EU gefinancierd Smart City-project waarbij 7 steden hun krachten hebben gebundeld om door middel van innovatieve oplossingen de lokale gemeenschappen te verbeteren.

De haven van Valencia zal binnenkort ook een reeks sensoren krijgen die zeewaterstromingen, waterkwaliteit, luchtdeeltjes, windrichting en -snelheid, bewegingen van mensen en verkeer zullen meten.

“De historische haven van Valencia is een levendige ruimte die dient als een laboratorium voor experimenten en vooruitgang op gebieden als milieuzorg, cultuur, stadsplanning en innovatie”, aldus de algemeen directeur van La Marina de Valencia, Vicent Llorens.

Dit vind je misschien ook leuk