Valencia verlengt afsluiting regio met een week

door admin
Valencia verlengt afsluiting regio met een week

Vanaf afgelopen vrijdagmiddag 12 uur geldt een in- en uitreisverbod voor de regio Valencia, uitgezonderd geldige motieven. Deze maatregel werd afgekondigd voor een periode van 7 dagen, maar wordt per dinsdag 3 november met nog eens 7 dagen verlengd. Puig deed deze mededeling na zijn bezoek aan de Hydrografische Confederatie van de rivier Segura in Orihuela. Voor de regio geldt al een avondklok tussen 00:00 en 6 uur. Volgens de president hebben deze maatregelen geen belangrijk effect op de economie en hij deed nogmaals een dringend beroep op de verantwoordelijkheid van de burgers om zich aan de restricties te houden.

Op de regionale televisiezender Tele5 zei Puig dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een lockdown waarbij inwoners hun woningen niet meer mogen verlaten voor andere dan noodzakelijke motieven. 

In Valencia liggen op dit moment meer dan 1.311 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, waarvan 194 op een afdeling spoedeisende hulp. De bezetting van de IC’s in de autonome regio lag afgelopen weekend op 24,2 procent.

Dit vind je misschien ook leuk