Valencia registreert hoogste aantal coronadoden van tweede golf

door admin
Valencia registreert hoogste aantal coronadoden van tweede golf

In het voorjaar werden in de week van 30 maart tot 5 april in Valencia 300 overlijdens geregistreerd als gevolg van covid-19. Zo veel waren dat er in de afgelopen week niet, maar met 157 meldingen is het sterftecijfer nog steeds erg hoog, hoger zelfs dan in de laatste week van april, toen er 107 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus. 

Stijging bezetting op de IC’s

Als het om het aantal nieuw geregistreerde besmettingsgevallen gaat, geeft afgelopen week een positiever beeld voor de regio. Dat aantal nam namelijk met negen procent af en waren er ruim duizend minder dan in de week daarvoor. Ondanks de toename van ruim vier procent van het aantal patiënten op de intensive careafdelingen, werd op de overige afdelingen één persoon minder opgenomen vergeleken met de week daarvoor. Op de ic-afdelingen van de ziekenhuizen in Valencia zijn nu in totaal 289 covid-patiënten opgenomen, buiten de ic’s zijn dat er 1.486. 

Minste nieuwe besmettingen in Madrid, Galicië en Valencia

Met de cijfers van de afgelopen week is Valencia niet langer de regio met de laagste incidentie (aantal nieuw geregistreerde covid-gevallen) gemeten over een periode van veertien dagen. Volgens gegevens van het regioministerie en het centrale ministerie van Volksgezondheid komt Valencia nu achter de regio’s Galicië en Madrid.  

Sterftecijfer toegenomen met 20 procent

Afgelopen week nam het sterftecijfer in Valencia toe met ruim 20 procent en werden voor de tweede week op rij meer dan 100 coronadoden gemeld. Dat was sinds eind april niet meer gebeurd. De meeste sterfgevallen van de afgelopen week werden gemeld op dinsdag, dat waren er 42, het hoogste cijfer op één dag sinds 18 april. 

Ook steeg het totaalaantal coronadoden in de verzorgingstehuizen met 27 nieuw geregistreerde sterfgevallen naar een getal dat boven de 700 ligt. Alleen al in november stierven in Valenciaanse verzorgingstehuizen 64 bewoners, dat is het hoogste aantal binnen een maand sinds afgelopen mei. 

Minder nieuwe covid-19-gevallen

De Covid-19-incidentie van de afgelopen veertien dagen was in Valencia 299,5 gevallen per honderdduizend inwoners, dat is nog steeds aanzienlijk minder dan de gemiddelde incidentie van heel Spanje van 419,5 per honderdduizend inwoners. Zoals gezegd is de incidentie alleen lager in de regio Galicië met 286,68 en in de regio Madrid met 285,5 nieuwe gevallen per honderdduizend inwoners. 

Dit vind je misschien ook leuk