Valencia wint aan terrein op Barcelona als een thuishaven voor cruiseschepen

door admin
Valencia wint aan terrein op Barcelona als een thuishaven voor cruiseschepen

Dit werd bevestigd door Aurelio Martínez, president van de Havenautoriteit van Valencia (APV): “Er komen steeds meer aanvragen binnen om Valencia als basishaven te gebruiken”. De Valenciaanse havenautoriteit heeft hard gewerkt aan het creëren van een specifiek toeristisch aanbod om de komst van cruiseschepen te promoten.

In het bijzonder zijn er “bubble”-excursies opgezet in de stad en nabije omgeving om maximale passagiersveiligheid te garanderen. “Er wordt onderhandeld met de regering, maar alles hangt nog in de lucht en is afhankelijk van hoe de pandemie zich ontwikkelt”, zei Martinez.

Volgens de krant La Vanguardia verwelkomde de haven van Valencia in 2019 in totaal 435.616 cruisepassagiers die aankwamen in 203 schepen. Hoewel Valencia terrein wint op Barcelona, bereikt de stad als haven voor cruiseschepen wat aantallen betreft Barcelona nog lang niet. Volgens een studie uitgevoerd door de Polytechnische Universiteit van Valencia (UPV), creëert de activiteit rond cruiseschepen in totaal 637 banen in de Valenciaanse hoofdstad (transport, horeca, handel, enz.), Een cijfer dat ver verwijderd is van de 9.000 banen die dat jaar werden gegenereerd in Barcelona. Hier werd jaarlijks 1.083 miljoen euro omgezet en de sector droeg 562 miljoen euro bij aan de Catalaanse economie. 

Dit vind je misschien ook leuk