10 miljoen euro beschikbaar om toerisme Costa Blanca nieuw leven in te blazen

door admin
10 miljoen euro beschikbaar om toerisme Costa Blanca nieuw leven in te blazen

“Het is de grootste financiële bijdrage in de geschiedenis van het bestuur van de Costa Blanca”, benadrukte de president, Carlos Mazón. De sector die “het meeste bijdraagt aan de werkgelegenheid en het bbp in de provincie” krijgt 10 miljoen euro aan steun. Dit is ook de sector die het meest geleden heeft onder de gevolgen van de coronapandemie, zo voegde de bestuurder daar nog aan toe.

TEN verwijst in het Engels naar de door de gemeente toegezegde miljoenen. Maar het is ook de afkorting van ‘más Turismo, más Empresa y más Necesario’.

De implementatie van het plan TEN zal binnen een ‘open strategie’ gebeuren waarbinnen het mogelijk is om aanpassingen te doen. Bovendien kan het bedrag gedurende het jaar nog worden verhoogd al naar gelang de behoeften in de sector, zo lichtte Mazón toe.

Het programma is – zo is te lezen in een verklaring van de Diputación de Alicante – opgebouwd rond vijf pijlers, te weten de private sector, gemeenten, unieke projecten, hotels en verenigingen. 

De privésector krijgt een injectie van 6 miljoen euro voor bedrijven, kmo’s en zelfstandigen. Deze financiering wordt geregeld door de gemeenten zelf. Zij wijzen geld toe op basis van bevolkingscriteria en publiceren een oproep zodat potentiële ontvangers uit de toeristische sector in elk van de 141 gemeenten zich hiervoor aan kunnen melden. Vervolgens wordt uit alle aanmelders een selectie gemaakt.

Het tweede deel komt ten goede aan toeristische gemeenten met een bedrag van 1.089.000 euro.

Het derde element van het plan betreft directe steun (624.000 euro) voor unieke projecten van verenigingen en gemeenteraden.

De vierde pijler wordt gevormd door de hotel- en vrijetijdssector, die in aanmerking komt voor 300.000 euro steun.

Ten slotte zal het vijfde deel van de hulp zich richten op gemeentelijke en bovengemeentelijke toeristenverenigingen die 1.350.000 euro tot hun beschikking krijgen voor het organiseren en promoten van culturele, sportieve en muzikale evenementen met veilige ‘anticovid’-protocollen, evenals acties of events gericht op gastronomie, duurzaamheid of hernieuwbare energie. 

Dit vind je misschien ook leuk