Horeca Valencia weigert politieagent te spelen

door admin
Horeca Valencia weigert politieagent te spelen

De horeca in Valencia staat te popelen om weer gasten te kunnen ontvangen, maar is desondanks behoorlijk terughoudend, zo schrijft de Spaanse krant Las Provincias op 4 mei. De reden hiervan is dat ondernemers in de sector zich zorgen maken over het gedrag van hun gasten en de regels waar ze zich aan moeten houden. Men wil de perfecte balans bereiken tussen veiligheid en controle van mensen op het terras en het feit dat iedereen eindelijk weer kan genieten van een terrasbezoek.

Wat is er na 9 mei mogelijk in Valencia?

In Valencia mag per 9 mei weer 100 procent van het terras worden bezet mits er 1,5 meter afstand tussen tafels wordt gehouden, mensen hun mondkapje dragen tussen het eten en drinken door, er maximaal zes mensen aan een tafel zitten en mensen niet roken tenzij er twee meter afstand tot anderen wordt gehouden.

Zelf politieagent spelen

Horeca-eigenaren moeten vaak zelf politieagent spelen op het terras en die dubbelrol wordt vaak niet positief ontvangen en ervaren. Horecapersoneel krijgt dan vaak te maken met ontevreden klanten wanneer zij hen op de regels moeten wijzen. Ook worden zij vaak aangekeken wanneer klanten, die zich niet houden aan de regels, worden berispt door de politie.

Spaanse politiediensten te druk met sanctioneren overtreders

De Policía Local is net als de Policía Nacional bezig met het beboeten van mensen die de regels overtreden. Enkele voorbeelden hiervan zijn het niet dragen van een mondkapje, het overschrijden van het maximaal aantal aanwezigen op diverse plekken en het overtreden van de avondklok.

Sector pleit voor inzet extra mensen

De horecasector is van mening dat zij niet degene moet zijn die klanten continu moet wijzen op de regels en vraagt daarom verantwoordelijkheid van de klanten. Bovendien pleit de sector voor de inzet van extra mensen, bijvoorbeeld vanuit de gemeente of de Generalitat, die de terrassen komen controleren en mensen informeren over een veilig bezoek aan het terras.

Dit vind je misschien ook leuk