Het gaat goed met de Covid-cijfers in de regio Valencia

door admin
Het gaat goed met de Covid-cijfers in de regio Valencia

Over de laatste 2 weken zijn nog maar 115 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd (53 over de laatste 7 dagen). Van alle regio’s in Spanje is Valencia de regio die de laagste besmettingscijfers registreert, respectievelijk 40,04 en 19,65 over de laatste 2 weken en 7 dagen, gevolgd door de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) met respectievelijk 40,29 en 19,79 per 2 weken en 7 dagen.

Hierbij dient opgemerkt te worden dat op de Balearen meer getest wordt dan in de regio Valencia, 2000 vs. 1000 tests per 100.000 inwoners in de afgelopen week. Dit blijkt uit cijfers van het Spaanse minsterie van Volksgezondheid van 7 juni 2021.

Nederland en België

Deze besmettingscijfers zijn beduidend beter dan die van Nederland en België (224 en 198,6 per 100.000 over de laatste 14 dagen).

Ziekenhuisopnames Spanje

Ook het aantal ziekenhuisopnames in Spanje blijft gestaag afnemen, momenteel is slechts 3,33% van de ziekenhuisbedden en 11,8% van de IC-bedden bezet door een COVID-patiënt. In de regio Valencia zijn deze getallen ook weer aanzienlijk lager, respectievelijk 1.16% van de ziekenhuisbedden en 3% van de IC-bedden zijn in de regio Valencia bezet door COVID-patiënten.

Versoepelingen van start in regio Valencia

In tegenstelling tot het overgrote deel van Spanje zijn in de regio Valencia vandaag pas vergaande versoepelingen doorgevoerd. Zo is de avondklok nu opgeheven en zijn er, behalve in bars en nachtclubs, geen limieten meer aan het aantal mensen dat bijeenkomt in private of openbare ruimtes. Wat betreft bars, deze mogen tot 1 uur ‘s-nachts openblijven met binnen een bezetting van 50% en op het terras van 100%. Nachtclubs mogen tot 2 uur openblijven, binnen een bezetting van 50% en op de terrassen 100%, er mag niet gedanst worden. Deze nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag, 8 juni, tot 30 juni van kracht zijn.

Dalende tendens

Het aantal sterfgevallen in Spanje toont al wekenlang een dalende tendens en ligt de laatste dagen steevast ruim onder de 10 per dag. Met de temperaturen die overdag in Spanje op veel plaatsen al boven de 30 graden uitkomen en de toenemende vaccinatiegraad van de bevolking lijkt COVID deze zomer in Spanje geen belangrijke invloed op het dagelijkse leven in Spanje te gaan hebben.

Dit vind je misschien ook leuk