Ook in juli nog een derde van hotels in Benidorm gesloten

door admin
Ook in juli nog een derde van hotels in Benidorm gesloten

Dit zei de algemeen secretaris van de werkgeversvereniging Hosbec, Nuria Montes. Het grootste deel van de Britse vakantiegangers die jaarlijks voor Spanje kiezen, verblijven aan de Costa Blanca en van die kust is Benidorm de populairste bestemming. In Benidorm maken Britten zelfs bijna de helft van alle bezoekers uit.

Twee scenario’s voor komst Britten

Het hotelwezen in dat deel van Spanje werkt met twee scenario’s voor de komst van Britten: in het meest optimistische wordt volgens Montes gehoopt vanaf eind juli mensen uit Engeland, Schotland en Ierland te kunnen ontvangen. Het tweede scenario is minder positief en rekent daar pas tegen het einde van augustus op. 

Hoop voor juli gevestigd op binnenlands toerisme

De grote hoop van de meeste ondernemers in de toeristische sector voor de maand juli is nu gevestigd op het binnenlands toerisme. Desondanks liggen de huidige reserveringen in voornamelijk nationale bestemmingen zoals de kust van Castellón op 50 procent van wat ze rond deze tijd in 2019 waren, aldus de vice-president van Hosbec, Vicente Gallego.

Wekelijks verlies van 60 miljoen euro

Elke week die voorbijgaat zonder Brits toerisme zal de regio Valencia een verlies van circa 60 miljoen euro opleveren. Deze gegevens werden verstrekt door José Luis Zoreda, vice-president van de toeristische organisatie Exeltur aan de rondetafel die de achtste editie van de Toerisme Conferentie in Benidorm opende. 

Dit vind je misschien ook leuk