Gebruikster geweigerd in bus Valencia vanwege te bloot topje

door admin
Gebruikster geweigerd in bus Valencia vanwege te bloot topje

“Ik mocht niet in de bus stappen omdat ik laag uitgesneden was”, zegt Cristina op twitter en noemt dat discriminatie vanwege haar kleding. Haar tweet ging snel viraal en kreeg al bijna 7.000 likes, werd 3.300 keer geretweet en kreeg ook ruim 3.000 reacties.

Ze schrijft: “Ze hebben me de toegang tot een bus in Valencia verboden omdat ik laag uitgesneden kleding draag en daarmee andere passagiers zou kunnen beledigen. Het is geen bikini, het is een topje en wil daar helemaal niets mee aantonen. Ik voelde me gediscrimineerd. @emtvalentia. In 2 andere bussen kreeg ik gewoon toegang. Regelgeving of discriminatie?

Cristina hekelt het feit dat het gaat om een vorm van discriminatie en niet om bedrijfsvoorschriften omdat ze wel gewoon in twee andere bussen van EMT kon stappen.

EMT Valencia heeft eveneens via Twitter contact opgenomen met Cristina om te achterhalen wat is gebeurd en om de verantwoordelijken voor het incident te achterhalen. EMT schrijft: “Hallo Cristina, bedankt voor dit te laten weten. Als je ons via DM meer informatie geeft, kunnen we beter onderzoeken wat er is gebeurd om de nodige maatregelen te nemen. Bedankt en onze excuses voor de slechte ervaring”.

Tot nu toe is echter volgens de krant NIUS Diario niet duidelijk wat de identiteit is van de bestuurder en welke versie deze zou geven van het incident.

@MireyaC2D2 reageert bijvoorbeeld: “Echt? Ik kom uit Valencia en als zodanig lijkt het mij een betreurenswaardige houding van de buschauffeur. Andere passagiers beledigen? Ik heb zovaak naast onbeschofte mensen gezeten en daar werd op geen enkel moment iets tegen gezegd, dat is een belediging, een topje is dat niet!”

Anderen vinden dat Cristina beter een t-shirt over haar ‘beha’ had kunnen aantrekken. En elders ontspint zich een discussie over het feit of borsten al dan niet tot de intieme zones horen en klinkt het argument dat je ook niet in je blote billen de bus in stapt. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk